Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Oosterhout, 06-12-2008

Valse bommelder wordt voorgeleid aan de rechter-commissaris

OOSTERHOUT: De 44-jarige Oosterhouter die vrijdagmiddag werd
aangehouden op de verdenking van het doen van twee valse bommeldingen bij een basisschool aan het Rubenshof, wordt maandag aanstaande voorgeleid aan de rechtercommissaris. De verdachte heeft inmiddels een bekentenis afgelegd. Hij verklaarde uit frustratie te hebben gehandeld over door hem ervaren geluidsoverlast van de school. Er wordt nu ook bekeken in hoeverre de geleden schade van de school en andere
instanties op hem verhaald kan worden.

De sinterklaasviering voor 400 kinderen op een basisschool aan het Rubenshof werd gisteren wreed verstoord. Naar aanleiding van een bommelding besloot de schoolleiding de kinderen over te brengen naar een naburige sporthal, waar de viering beperkt doorging. De politie stelde direct een uitgebreid onderzoek in en arresteerde gistermiddag rond 14.00 uur een 44-jarige Oosterhouter. De man werd op het bureau in verzekering gesteld.

Politie onderzoekt gewapende overval in Waalwijk

WAALWIJK: Vrijdagavond is omstreeks 22.10 uur een bewoonster van een pand aan de Putstraat overvallen. Twee overvallers, waarvan er in elk geval één vuurwapen gelijkend voorwerp toonde, drongen bij haar binnen, op het moment dat ze bij thuiskomst de voordeur opende. De overvallers hadden bivakmutsen op. Zij bedreigden de bewoonster met het vuurwapen en eisten geld. De daders hebben een tas buit gemaakt met daarin, naast een portemonnee, diverse persoonlijke bescheiden. Het slachtoffer is vervolgens naar de buren gegaan, alwaar alarm werd geslagen. De politie is op zoek naar mogelijke getuigen die de overvallers rond 22.00-22.30 uur in de omgeving van de Putstraat hebben gezien. Zij kunnen bellen met 0900-8844.

Dronken automobilist met OBM slaat over de kop

WAALWIJK: De politie heeft vrijdagavond omstreeks 20.45 uur op rijksweg A59 na een eenzijdig verkeersongeval een 54-jarige man uit Heesch aangehouden die zijn auto bestuurde terwijl hij onder invloed van alcohol verkeerde. Bovendien bleek hij OBM te hebben (Ontzegging Bevoegdheid Motorrijtuigen). Het ziet er verder ook naar uit dat de auto niet verzekerd is.

De automobilist werd gecontroleerd na een eenzijdig ongeval. Hij reed over rijksweg A59 in de richting van 's-Hertogenbosch. Hij reed afrit 37 Waalwijk op. Hij reed daarbij op de vangrail, vervolgens iets over die vangrail. Hierna viel het voertuig er links af en sloeg over de kop.

Het rijbewijs van de automobilist werd op 8 oktober jl. ingevorderd door de politie, hij bestuurde toen ook zijn auto terwijl hij onder invloed van alcohol was. Gisteravond had hij naar eigen zeggen vier flessen bier gedronken voordat hij achter het stuur stapte. De bestuurder, die zichzelf een sociaal drinker noemt, verklaarde in het verleden een alcoholprobleem te hebben gehad.

Inbreker laat auto achter

WASPIK: Een vermoedelijke woninginbreker is gisteravond omstreeks 21.50 uur tijdens zijn vlucht met zijn auto in de sloot beland. Hoewel hij wist te ontkomen, heeft de politie voldoende aanknopingspunten om een uitgebreid onderzoekt te starten.

Gisteravond zag een buurtbewoner dat er een auto bij een boerderij aan de Vrouwkensvaartsestraat stond met gedoofde lichten. Ook hoorde de getuige gerommel. Hij vertrouwde het niet en waarschuwde de eigenaar van de boerderij die elders was. Op het moment dat deze man bij zijn huis arriveerde reed de auto die daar verdacht gezien was net weg. Deze auto reed vervolgens een sloot in, waarna de bestuurder te voet is weggerend.

De politie heeft direct nog een uitgebreid onderzoek ingesteld, maar de bestuurder niet meer aangetroffen. De personenauto is veilig gesteld en wordt op sporen onderzocht.

Later bleek dat er wel degelijk in een andere woning in dezelfde straat was ingebroken. Dit was in een woning naast de boerderij waar de verdachte auto was gezien. De inbreker ad een raam geforceerd. Uit de woning is onder meer een digitaal fototoestel gestolen. Eerder deze week werden al twee inbraken gemeld in deze straat. Bij een boerderij werd gereedschap gestolen. Bij een ander bleef het bij een poging.

Gisteravond omstreeks 23.30 uur werd een inbraak gemeld in een woning aan de Schoutstraat. Met een steekvoorwerp werd een raam geforceerd. Er is onder meer een videocamera en een ring gestolen.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 06-12-2008 12:08 | © Regio Midden en West Brabant |