Politie Drenthe

Zaterdag

Emmen, 06-12-2008

Vrachtwagenchauffeur aangehouden voor doorrijden na ongeval

EMMEN Vrijdagmorgen heeft de politie een 50-jarige man uit Almere aangehouden wegens doorrijden na een ongeval. Hij reed in een vrachtauto over de N391 en kwam daarbij op de linker weghelft. Hij raakte met de buitenspiegel een de spiegel van een tegemoetkomende vrachtauto. De bestuurder, een 42-jarige man uit Scherpenzeel, had de spiegel en de linkerzijruit kapot na de botsing. De veroorzaker reed door en werd gevolgd door getuigen. Op de Emmerhoutstraat in Emmen kon de vrachtwagenchauffeur worden aangehouden. Het ongeval zou zijn ontstaan door oververmoeidheid. Ook is er met de verantwoording van de rijtijden, verplicht voor beroepschauffeurs, geknoeid. Op de tachograafschijf waren gegevens onjuist ingevoerd. Tegen de dader wordt proces-verbaal opgemaakt. (08-197366)

Dure drinkyoghurt

NIEUW AMSTERDAM Vrijdagmorgen werd een 17-jarige jongen zonder vast woonadres aangehouden nadat hij in een supermarkt aan de Zijtak drie flessen drinkyoghurt had gestolen. Na overleg met het Openbaar Ministerie kreeg hij een boete van 150 Euro opgelegd. (08-197455)

Politie onderzoekt vernieling school

MEPPEL Vrijdagnacht zijn twee ruiten vernield van een school aan de Gerard Doustraat. De ruiten bleken vernield met een putdeksel. Een glaszetter heeft de gaten gedicht. De politie onderzoekt de vernieling. (08-197609)

Aangehouden met vervalst vervoersbewijs

EMMEN Vrijdag heeft de politie een 41-jarige vrouw uit Aalden aangehouden. Ze zat in de bus en bleek in het bezit van een vervalste maandkaart. De chauffeur had de vervalsing opgemerkt en waarschuwde de politie. De vervalste kaart is in beslag genomen. De vrouw kreeg na verhoor in overleg met het O.M. een boete van 120 Euro. (08-197488)

Aanhouding na vernieling bij ex

ASSEN Vrijdagnacht heeft de politie een 31-jarige man uit Assen aangehouden. Hij had in de woning van zijn ex een computer vernield. Toen de politie ter plaatste kwam werd de man bij de woning aangetroffen en vervolgens aangehouden. Voor een nader onderzoek is hij ingesloten. (08-197600)

Brand in viswinkel

COEVORDEN Vrijdag rond de middag is brand ontstaan in een viswinkel aan de Bentheimerstraat. Door oververhitting van een oven raakte een afvoerpijp in brand. De brandweer bluste de brand snel waardoor de schade beperkt bleef. (08-197449)

Oorzaak branden Meppel

MEPPEL Vrijdag hebben medewerkers van Forensische Opsporing een onderzoek gedaan naar de oorzaak van de branden in de slooppanden aan de Dirk Jakobsstraat en de Knopperslaan. Daarbij is het vermoeden van brandstichting bevestigd. De politie is direct donderdagnacht al gestart met het onderzoek, daarbij uitgaand van brandstichting.

Boer gewond na aanval stier

NIEUWEDIEP Vrijdag is een 48-jarige boer uit Nieuwediep gewond geraakt toen hij werd aangevallen door een stier. Samen met zijn broer probeerde de man de stier uit het weiland te halen, maar dat liep mis. De stier viel hem aan en daardoor kwam hij te vallen. Met een gebroken enkel en een gebroken pols is hij naar het Refajaziekenhuis in Stadskanaal gebracht. (08-197408)

Politie controleert fietsverlichting

PATERSWOLDE Vrijdagmorgen heeft de politie een verlichtingscontrole gehouden op de Hoofdweg. Daarbij kregen 47 fietsers een bekeuring omdat ze de verlichting niet in orde hadden. (08-197382)

Onderzoek meegesleurde vrouw afgerond

ASSEN De politie heeft het onderzoek, waarin een 28-jarige Assenaar op 7 oktober een vrouw met de auto heeft meegesleurd, afgerond.

De politie kreeg op die bewuste avond een melding van een ongeval waarbij een vrouw naast een auto lag op de Noordersingel; de bestuurder van de auto was weggerend. De 32-jarige vrouw uit Assen is gewond geraakt en heeft een nacht ter observatie in het ziekenhuis doorgebracht. De verdachte is kort na de melding aangehouden. Hij zit nog vast. Binnenkort verschijnt hij voor de rechter.

In het onderzoek dat volgde, bleek dat de verdachte de betreffende vrouw eerder al had benaderd en haar onder valse voorwendselen in zijn auto had gelokt. Hij had haar gevraagd mee te werken aan een onderzoek waarbij hij haar een lijst met vragen heeft voorgelegd. De vragen werden echter steeds intiemer en leidde uiteindelijk tot handtastelijkheden.

De politie heeft vervolgens via een mediabericht een oproep gedaan aan mogelijk meerdere slachtoffers. Het vermoeden bestond namelijk dat deze man meerdere vrouwen had benaderd met zijn vragenlijst. Op deze oproep reageerden drie vrouwen, allen uit Assen en omgeving. Zij bleken door dezelfde man te zijn benaderd. Een van de vrouwen is helemaal niet op het verzoek ingegaan. Een andere vrouw heeft telefonisch contact gehad, maar zij verbrak de verbinding toen de vragen haar te intiem werden. De man, die de vrouwen vooral vragen stelde over hun borsten, heeft uiteindelijk contact gehad met een meisje van vijftien jaar uit Assen. Tijdens een ontmoeting heeft hij aan haar borsten gezeten. Na deze ontmoeting is het contact verbroken. De vader van het meisje heeft, nadat hij het verhaal had gehoord, aangifte gedaan bij de politie.

Nadat het onderzoek is afgerond, heeft de politie een dossier opgemaakt. Dat is nu naar het Openbaar Ministerie gestuurd. Binnenkort zal de man terechtstaan. (08-181951)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u contact met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u contact opnemen met telefoon 0592 451280.