Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
November 2008

Exclusieve sigaar Anno 1902
Van Sigarenfabriek De Olifant, voor Tabaksspeciaalzaak van Lookeren

Samen met de sigarenspecialisten van de Amsterdamse Tabaksspeciaalzaak Van Lookeren ontwikkelde Sigarenfabriek De Olifant een unieke sigaar. De Anno 1902 is een exclusieve sigaar welke, speciaal voor Van Lookeren, in een gelimiteerde oplage van 500 kisten is geproduceerd. Op zaterdag 6 december overhandigd Berry van Nugteren, de eigenaar van de tabaksspeciaalzaak, het eerste kistje aan de drie meest trouwe sigarenklanten van Van Lookeren.

De naam van de sigaar: Anno 1902 verwijst naar het jaar dat tabaksspeciaalzaak Van Lookeren voor het eerst haar deuren opende aan het Amsterdamse Damrak. Sindsdien is Van Lookeren, voor de liefhebbers van de Nederlandse sigaar, in Amsterdam uitgegroeid tot een begrip. Tabaksspeciaalzaak Van Lookeren staat voor 'eerlijke kwaliteit van vroeger'. Inmiddels is de winkel dit jaar precies 40 jaar gevestigd op het Gelderlandplein. Ter gelegenheid van dit feestelijke jubileum liet Van Lookeren een eigen sigaar ontwikkelen.

Sigarenfabriek De Olifant te Kampen ontwikkelde de Anno 1902 sigaar met veel zorg en aandacht. Anno 1902 is een stevige corona met kortgesneden binnengoed van tabakken uit Java, Sumatra, Havanna en extra veel Braziel. Het omblad komt van de Majang Sari plantage in Oost-Java. Het dekblad is gemaakt van het

zoetkrachtige mata Fina Boerenbraziel uit het oogstjaar 2005. Dit tezamen zorgt voor een lichtkrachtig en zoete smaak. De sigaar is geproduceerd in een oplage van 500 genummerde kisten en exclusief verkrijgbaar bij Van Lookeren. Een limited edition kist met daarin 5 Anno 1902 sigaren kost E19,95. Op zaterdag 6 december 2008 wordt de Anno 1902 sigaar officieel geïntroduceerd. Om 13.00 uur worden onder het genot van een mooi glas Champagne of een kopje koffie van De Eenhoorn de eerste kistjes op feestelijke wijze geïntroduceerd.

Sigaren van uitmuntende kwaliteit
Sigarenfabriek De Olifant produceert al sinds 1832 hoogwaardige kwaliteitssigaren in een monumentaal pand in Kampen. De Olifant stelt haar sigaren op klassieke wijze samen. Sigaren van De Olifant worden selectief gedistribueerd onder tabaksspeciaalzaken in Nederland, België en Duitsland. De Olifant verzorgt rondleidingen en proeverijen in de historische fabriek te Kampen.

Overige informatie

Locatie: Tabakspeciaalzaak Van Lookeren
Gelderlandplein 143
1082 VL Amsterdam Buitenveldert
Datum: zaterdag 6 december 2008
Tijd: 13.00 uur
Internet: www.olifant.nl

Uitnodiging (