TROS

ALAIN CLARK ZATERDAG IN TROS MUZIEKCAFÉ

Op zaterdag 6 december ontvangt gastpresentator Bert Haandrikman in TROS MUZIEKCAFÉ:

De single 'This ain't gonna work' van Alain Clark werd een ouderwetse hit. Al jong werd hij ontdekt als zanger, kreeg een contract en vertrok naar Amerika. Terug in Nederland gaat hij eerst produceren, maar dan ook albums maken. Zijn cd 'Live it out' werd dit jaar platina en de single 'Fell in Love' staat nu hoog in de noteringen. In TROS MUZIEKCAFÉ komt hij praten over zijn succes en laat ook een aantal nummers horen.

Marike Jager trok als backpacker door Australië, Nieuw-Zeeland en Azië en schreef uiteindelijk in Zuid-Afrika haar eerste liedje 'Lizzy'. In 2003 kreeg ze de Grote Prijs van Nederland (singer/songwriter). Samen met toetsenist Henk Jan Heuvelink maakte ze haar eerste album 'The Beauty Around', dat de Essent Award won. De nieuwe cd heet 'Celia Trigger' en daar zit een heel verhaal achter. We horen het zaterdag.

Na musicals ('Cats', 'Les Miserable's en 'Chicago') en televisieseries ('Russen', 'Vrouwenvleugel', ONM' en natuurlijk 'Het Gevoel Van'), is het voor Marjolein Keuning tijd voor een soloprogramma met zang, muziek en prachtige teksten. Ze gaat het theater in met haar programma 'Turf' en ze wordt begeleid door toetsenist Carlo van der Put en bassist Cord Heineking. In TROS MUZIEKCAFÉ alvast een voorproefje.

Bardo State zweeft muzikaal in een schemergebied tussen pop en klassiek; dat bewijst hun album 'Mariposa'. Dat ze Radiohead remixten, David Bowie en Kate Bush coveren, Satie en Saint-Saens tot hun muzikale invloeden rekenen en dat ze Jo Lemaire hebben ingezet voor het ontroerende nummer 'Paradis', bewijst hun brede belangstelling. De single van het album is 'This Is Not America' zaterdag is deze te horen bij TROS MUZIEKCAFÉ.

TROS MUZIEKCAFÉ komt iedere zaterdag live vanuit Studiocafé De Plantage. U kunt de uitzending gratis bijwonen. De uitzending is van 16.00 tot 18.00 uur op Radio 2. Het adres is Plantage Kerklaan 36 in Amsterdam.

Voor meer informatie: www.muziekcafe.nl

Radio
TROS MUZIEKCAFÉ
Uitzending zaterdag 6 december
Radio 2 - 16.00 uur