Gemeente Zwartewaterland


Persbericht

Eerste inzameling op woensdag 7 januari 2009

Blauwe minicontainers voor oud papier

Zaterdag 6 december a.s krijgen de inwoners van Zwartsluis een blauwe minicontainer. Met ingang van 1 januari 2009 kan in deze container oud papier worden verzameld. In Zwartsluis wordt op 7 januari 2009 (kern) en op vrijdag 9 januari (buitengebied) voor de eerste keer de blauwe container geleegd.

Vrijwilligers zetten op 6 december a.s. de minicontainers in Zwartsluis uit. Wethouder Jan Willem Wiggers neemt hier een kijkje en zorgt voor wat lekkers bij de koffie.

Genemuiden en Hasselt
In Hasselt zetten vanaf 20 december a.s. vrijwilligers containers uit. In Genemuiden gebeurt dit vanaf 5 januari 2009. De ROVA heeft de huishoudens in Zwartsluis al per brief geïnformeerd over de nieuwe inzamelmethode. De inwoners van Hasselt en Genemuiden krijgen deze informatie binnenkort.

Vergoeding
De organisaties die de afgelopen jaren oud papier hebben ingezameld, zijn hier ook nu bij betrokken. Zo blijven ze geld verdienen voor de school, vereniging of kerk.
Hoe meer papier er gescheiden wordt ingezameld, des te hoger is de inzamelvergoeding die zij hiervoor ontvangen. Bovendien is het ook nog goed voor het milieu.


-----------Einde bericht

Hasselt, 5 december 2008

Voor nadere informatie:
A. Landsman, communicatieadviseur, tel. 038 - 385 31 48