Ingezonden persbericht


Het Nederlands Herenteam Floorball is klaar voor vertrek naar Tsjechie waar ze van 6 t/m 14 december 2008 het Wereldkampioenschap gaan spelen.

In totaal hebben zich 20 landen gekwalificeerd voor dit kampioenschap, 10 in de A divisie en 10 in de B divisie. Nederland komt in de groepsfase uit tegen Polen, Japan, Hongarije en USA. Als de Nederlandse heren bij de bovenste 2 eindigen, spelen ze op 12 en 13 december de halve finales en finales in Praag. De winnaar van de B divisie is automatisch gekwalificeerd voor het volgende WK, in december 2010 in Finland.

Het is voor het herenteam na 2002, 2004 en 2006 de vierde WK deelname. In 2006 haalde het team de halve finales en uiteindelijk een derde plaats in de B divisie. Het team is een mix van ervaring en aanstormend talent. Captain Rob Labruyere speelt in Zwitserland, waar floorball op semi-professionele basis wordt gespeeld. Benjamin Jeroen Bart speelt bij UFC Utrecht en is na het WK Onder 19 vorig jaar november nu toe aan zijn debuut in 'het echte oranje'.

Het WK mag zich in een grote belangstelling van pers en publiek verheugen. In totaal worden 17 wedstrijden live uitgezonden. Ook in Nederland is het WK te volgen: Eurosport 2 zend 11 wedstrijden uit, een aantal groepswedstrijden en natuurlijk het finaleweekend. Bovendien zijn alle wedstrijden via een livestream op Internet te bekijken.
De halve finales en finales worden gespeeld in de nieuwe O2 arena in Praag, met een capaciteit van 18.000 toeschouwers. De organisatie hoopt op een uitverkochte finale en daarmee een nieuwe record (dat staat nu op 16.000, in Stockholm).

Voor meer informatie kunt u terecht op:
www.wfc2008.cz
www.floorball.org
www.floorball.nl