Gemeente Diemen


Gemeenteraad in actie tegen minister

De voltallige gemeenteraad van Diemen gaat de straat op voor actie richting minister Eurlings.
De voltallige gemeenteraad van Diemen gaat de straat op om actie te voeren richting minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat. Op zaterdag 6 december a.s. van 12.00 - 14.00 uur geven alle negentien raadsleden in winkelcentrum Diemerplein de aftrap voor één van de grootste acties in de geschiedenis van Diemen. De actie is bedoeld om te zorgen dat er bij de beoogde verbreding van de snelwegen rond Diemen meer maatregelen worden genomen om de luchtkwaliteit te verbeteren.

Actiekaart
De raadsleden presenteren gezamenlijk een actiekaart, die in een oplage van 13.500 aan de inwoners van Diemen zal worden verstrekt. Op deze kaart staat een foto van minister Eurlings, genomen tijdens diens bezoek aan Diemen. In een tekstballon staat de uitspraak die de minister destijds deed: "Deze mensen mogen niet het kind van de rekening worden!". Op de achterkant kunnen de inwoners van Diemen hun handtekening zetten. De kaart kunnen ze inleveren in de winkelcentra en het gemeentehuis. Alle ingeleverde kaarten zullen uiteindelijk door leden van de gemeenteraad en hopelijk zoveel mogelijk inwoners in Den Haag worden overhandigd tijdens de vergadering van de commissie van Verkeer & Waterstaat in de Tweede Kamer. Die spreekt nog met de minister over zijn plannen voor de snelwegen rond Diemen.

Minister Eurlings

Kind van de rekening
Minister Eurlings wil bij de beoogde verbreding van de snelwegen A10 Oost en A1 bij Diemen slechts hogere geluidsschermen en stiller asfalt toepassen. Voor verbetering van de luchtkwaliteit in Diemen zijn geen maatregelen voorzien. Hij gaf aan een glazen overkapping te duur te vinden. Op die manier dreigen de inwoners van Diemen toch het kind van de rekening te worden, zo vinden alle fracties in de gemeenteraad van Diemen. Wat de gemeenteraad van Diemen vooral raakt is de ongelijkwaardige behandeling van verschillende stukken snelweg. Voor de inpassing van de uitbreiding van de A9 in Amstelveen en Amsterdam Zuid-Oost is een bedrag van EUR 875 miljoen uitgetrokken. Voor het deel rondom Diemen, dat maar iets korter is, slechts EUR 70 miljoen.

Postadres:
Gemeente Diemen
Postbus 191
1110 AD
Diemen

Bezoekadres:
D.J. Den Hartoglaan 1
Tel.: (020) 314 46 44
Fax: (020) 314 46 35
E-mail: info@diemen.nl

---