Gemeente Bussum

Parkeren tijdens Bussum op IJs

Vanaf 6 december tot en met 4 januari 2009 is er een schaatsbaan geopend voor het gemeentehuis van Bussum. De parkeerplaats is in die periode grotendeels niet te gebruiken.

Vanaf 3 december wordt de ijsbaan opgebouwd. Dat betekent dat er tot en met 7 januari 2009 minder parkeergelegenheid is bij het gemeentehuis. Hierdoor zal de parkeerdruk in de omgeving van het gemeentehuis toenemen. Om ervoor te zorgen dat Bussum op IJs ook dit jaar voor omwonenden en parkeerders leuk is, geven wij u onderstaande parkeersuggesties en -adviezen.

Parkeermogelijkheden

Bezoekers van het gemeentehuis kunnen betaald parkeren op het schuine gedeelte van het Raadhuisplein, op de Landstraat achter het gemeentehuis of op het Wilheminaplantsoen. Bezoekers van Bussum op IJs wordt aangeraden zoveel mogelijk op de fiets te komen. Hiervoor wordt bij het gemeentehuis een speciale fietsenstalling ingericht. Komt u toch met de auto? Betaald parkeren is mogelijk in de parkeergarages De Olmen en De Nieuwe Brink, op het Wilhelminaplantsoen, in de parkeervakken op de Landstraat en het parkeerterrein Q-park nabij het station Naarden-Bussum.

Parkeren voor bedrijven en inwoners met een vergunning

Voor bedrijven en inwoners met een parkeervergunning Centrum, die hinder kunnen ondervinden door de veranderde parkeerdruk als gevolg van Bussum op IJs, bestaat de mogelijkheid om in het centrum én in de gebieden voor belanghebbendenparkeren te parkeren. De betreffende bedrijven en inwoners worden door middel van een brief op de hoogte gesteld van de alternatieve parkeermogelijkheden.

Kijk uit voor een parkeerboete
De parkeercontroleurs en de politie zullen extra alert zijn op parkeerexcessen in en om het centrum van Bussum. Parkeren op trottoirs en voor uitritten wordt onherroepelijk beboet. De gemeente Bussum wenst u vast veel schaatsplezier!