Gemeente Hellevoetsluis


Schaatsbaan in Hellevoetsluis gaat door.

Schaatsen tussen muren van 200 jaar

Van 6 december t/m 4 januari komt er een mobiele ijsbaan met echt ijs op de bodem van het 200 jaar oude Droogdok. Een uniek evenement. Beneden in de luwte schaatsen op een baan van 650 m2 tussen de mooi gerestaureerde wanden van het Droogdok. Je bent je eigen ijsartiest in dit fraaie amfitheater. Ben je het schaatsen een beetje moe, dan is er beneden bij de baan een terras met koek en zopie. Maar ook boven wordt het terrein in wintersfeer ingericht met een kerstmarkt, mooie horeca en mogelijk zelfs een kinderijsparadijs. De geur van dennenbomen, de schitterende verlichting en gezellige muziek maken het helemaal af. "Zo'n winterevenement in de Vesting.....ik kan in mijn beleving al niet meer zonder!" zegt Mieke Bakker van het Droogdok Jan Blanken.

Al een paar maanden zijn het Droogdok en Maasdelta bezig dit project van de grond te krijgen. Voor zo'n evenement is veel geld nodig. De korte tijdspanne en de kredietcrisis hebben het fondsenwerven parten gespeeld. Even leek het erop dat het evenement afgeblazen ging worden. De gemeente Hellevoetsluis vindt het echter zo'n uniek project, dat zij Stichting Droogijs te hulp schieten. Donderdagavond kon het groene licht gegeven worden.

"Erg spannend," aldus Bakker, "we hopen echter nog wel meer sponsors aan te trekken, vooral vanuit de Hellevoetse ondernemingen. Het ligt allemaal niet zo eenvoudig, dat zijn we ons terdege bewust. Maar het is toch grandioos als je als ondernemer straks je bedrijfsnaam en logo terugvindt op de boarding rond de baan en op de website die zeer binnenkort de lucht in gaat."

Frank van der Plas van Maasdelta Hellevoetsluis, de andere initiatiefnemer van dit plan: "Allereerst moeten we natuurlijk degene die sponsorgelden toegezegd hebben heel hartelijk danken voor hun vertrouwen en enthousiasme in dit project. Een tweede dank gaat uit aan alle mensen, personeel en vrijwilligers, van zowel Maasdelta als het Droogdok, die nu al en straks nog veel meer energie in dit project steken. We staan klaar om in de nog resterende tijd dit evenement uit de grond te stampen." En dat gaat lukken. Het organisatieteam is druk bezig met het samenstellen van een gevarieerd programma. Ze kunnen daarbij wel ondersteuning gebruiken. Heeft u zin zich in te zetten als vrijwilliger bij dit feestelijke evenement, meldt u zich dan bij het Droogdok of Maasdelta. Er zijn heel veel verschillende klussen die in die volle maand gedaan moeten worden.

(Persbericht van Droogdok Jan Blanken)

11/07/2008