Ingezonden persbericht1 - Persbericht -

Rotterdam, 18 september 2008


1 BAZAR CURIEUX FESTIVAL MET TV ON THE RADIO EN ROOTS MANUVA

De 9e editie van Bazar Curieux vindt plaats op zaterdag 6 december 2008 in de Maassilo, de voormalig graansilo op Rotterdam-Zuid. Bazar Curieux, van de makers van Motel Mozaïque, is een festivalavond die bol staat van spraakmakende acts. Met TV On The Radio, Roots Manuva, Benga, Abe Vigoda, zZz en Yacht is de muziekprogrammering grotendeels bekend. De kaartverkoop start op zaterdag 20 september via de website van Motel Mozaïque.

Programma
De vijf experimentele New Yorkers van TV On The Radio creëren een eigenzinnig mengsel van rock, funk, blues, electronica en noise. Deze week verschijnt hun nieuwe album 'Dear Science', de opvolger van het indrukwekkende 'Return to Cookie Mountain' (2006).

Roots Manuva is een van de bekendste rappers uit Engeland. Deze zoon van een dominee bakt zijn soulfood met Caribische beats, zongestoofde raps en vooral veel relativerende humor.

Abe Vigoda uit Los Angeles past in het rijtje Vampire Weekend, Yeasayer, Wild Beasts, MGMT. Maar veel meer dan deze bands houdt Abe Vigoda van chaotisch experiment en klinke ze harder en rammelender.

Het dubsteptalent van Benga is van een ongekend niveau, zo bleek al tijdens de afgelopen editie van Lowlands. Deze Brit bezorgt volgens kenners de beste dubstep van de laatste tijd.

Het nieuwe album van het Nederlandse duo zZz, 'Running with the Beast', verschijnt in oktober. De opvolger van het succesvolle debuut ... "zZz is the type of band that will end up playing at Satan's nude dance party." (Tripwire)

James Murphy van LCD Soundsystem en folkheld Devendra Banhart zijn grote fans van de talentvolle Jona Bechtolt, alias Yacht. Het feit dat deze twee totaal verschillende muzikanten Yacht zo waarderen zegt veel over het grensoverschrijdende karakter van de muziekstijl. .........

Gidsen van Motel Mozaïque
Behalve veel muziekacts zijn ook de Gidsen van Motel Mozaïque actief tijdens Bazar Curieux, dus ook voor spannende, informatieve en bizarre gidsentochten en performances zit je er goed. De gidsentochten vinden niet alleen op de avond zelf in de Maassilo plaats, maar ook overdag op Rotterdam-Zuid.

Kaartverkoop
De voorverkoop voor Bazar Curieux 2008 start op zaterdag 20 september om 10:00u via de website van Motel Mozaïque. Kaartjes kosten E17,50 (excl. voorverkoopkosten)

***