KNHS


Grand Prix-debuut Moorlands Totilas op Hippisch Hengelo 5 december 2008
Dressuur

HENGELO - De Moorland Dressuurdag heeft zich ontwikkeld tot een uiterst waardevol onderdeel van Hippisch Hengelo. Dressuurruiters weten al lang hoe aantrekkelijk de formule van deze dag is. Dit jaar waren er veel meer inschrijvingen dan het programma kan verwerken: ruim 50 ruiters moesten worden teleurgesteld.

Dit jaar belooft de Moorland Dressuurdag op woensdag 10 december een historische dimensie te krijgen. De nog maar achtjarige droomhengst Moorlands Totilas zal er zijn debuut maken in de Grand Prix. De grote belofte voor toekomstige kampioenschappen onder het zadel van Edward Gal komt dan voor het eerst in actie in de hoogste divisie van de dressuursport.

In de Lichte Tour waren Edward en zijn zwarte parel onverslaanbaar, maar het valt nog maar te bezien of zij hun ononderbroken zegereeks kunnen doortrekken naar de Zware Tour. Niet minder dan 13 combinaties hebben zich gemeld voor de Grand Prix. Onder hen Edwards levenspartner Hans Peter Minderhoud, Marlies van Baalen en Thamar Zweistra.

Behalve de rubrieken ZZ-Licht, ZZ-Zwaar, Prix st. Georges en Grand Prix staat er ook een Kür op muziek voor Z2-combinaties op het programma van de Moorland Dressuurdag.

Kijk voor meer informatie op www.hippischhengelo.nl

Bekijk hier Hippisch Hengelo live via Paardensport.tv