Gemeente Assen


Assen hoog op ranglijst toplocaties en werkgemeente

Assen, 5 december 2008

Assen is gestegen naar plaats 14 van de beste gemeenten in Nederland. Dat blijkt uit onderzoek door weekblad Elsevier, geplubliceerd op 29 november 2008. Hiermee laat Assen Groningen (44^e), Meppel (48^e) en Hoogeveen (50^e) ver achter zich. Op de ranglijst van grote gemeenten met veel werkgelegenheid scoort Assen de 6^e plaats.

Elsevier doet jaarlijks onderzoek naar de economische prestaties van gemeenten. Zij bekijken onder andere het aantal banen per duizend inwoners ,de voorraad bedrijventerreinen en kantoorruimte, de groei van de bedrijvigheid, het aantal starters en de groei van de bevolking. Uiteindelijk komt een Top-50 tot stand, waarin de uitkomsten afgezet zijn tegen het aantal inwoners tussen de 15 en 65 jaar. Daardoor hebben alle gemeenten dezelfde kans. In totaal telt Nederland 443 gemeenten. Vorig jaar stond Assen nog op plaats 26 in de lijst met economische prestaties en op nr. 10 van grote werkgemeenten.

Uit onderzoek van weekblad Elsevier blijkt dat de Gemeente Assen de sterkste economie heeft van Noord-Nederland. Landelijk gezien neemt Assen de 14e plaats in. Klik hier om het artikel te lezen.