Gemeente Heerhugowaard


Actief burgerschap in De Noord

Raadsinformatiemarkt 'Actief burgerschap'

Op donderdag 4 december is er een raadsinformatiemarkt over actief burgerschap. Actief burgerschap is een onderdeel van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo): iedereen laten meedoen aan de samenleving.
Actief burgerschap is er in verschillende vormen: deelnemen in het bestuur van een vereniging of wijkpanel, mantelzorg, vrijwilligerswerk, maar ook gewoon de vuilcontainer voor een zieke buur aan de weg zetten of een keer een boodschap meenemen.

Voor de actieve vrijwilligers en hun organisaties biedt de raadsinformatiemarkt mogelijkheden om te kijken hoe ze elkaar misschien kunnen versterken, voor belangstellenden is het een mogelijkheid kennis te maken met die organisaties. En voor de gemeente is het een kans om te kijken wat die doen om te helpen. Want ook dat komt op 4 december nadrukkelijk aan de orde: wat verwacht men van de gemeente en de politiek.
Raadsleden, wethouders en de burgemeester zijn er ook, dus het is een uitgelezen kans om ze aan te spreken.
De raadsinformatiemarkt wordt gehouden in het gemeentehuis en begint om 19.30 uur. Iedere inwoner is welkom, de toegang is gratis, aanmelden is niet nodig.

18-11-2008