Woonbond


04-12-2008

Woonbondgids Huurdersrecht vernieuwd

Naast een aantal plichten hebben huurders gelukkig ook heel wat rechten. Om hurend Nederland daarvan op de hoogte te brengen én te houden heeft de Woonbond eind november een gloednieuwe editie uitgebracht van zijn boek Huurdersrecht. Aan de hand van 200 vragen en antwoorden passeren daarin alle aspecten van het huurrecht van woonruimte de revue.

Laat het onderhoud van uw woning voortdurend te wensen over maar neemt de verhuurder uw klachten niet serieus? Gaat u binnenkort verhuizen en moet u van de verhuurder nu opeens van alles in de woning ongedaan maken? Blijken er plotseling sloopplannen voor uw woning te bestaan en wil de verhuurder dat u op zoek gaat naar een ander huis? Moet u een enorm bedrag aan stook- en servicekosten bijbetalen terwijl totaal onduidelijk is waar die naheffing op is gebaseerd? Veroorzaken buren of anderen omwonenden ernstige overlast en doet de verhuurder daar niets tegen? Is de huurverhoging ook dit jaar weer buitensporig hoog? Dreigt er uitzetting omdat u in onderhuur zit? Of zegt de verhuurder dat u weg moet omdat hij de woning wil verkopen?

De antwoorden op deze en vele andere vragen vindt u in Huurdersrecht; 200 vragen en antwoorden over huur van woonruimte. De Woonbond hoopt dat huurders hun vragen zullen aantreffen en dat ze met de antwoorden uit de voeten kunnen. Om het zoeken naar het juiste onderwerp te vergemakkelijken is in het boek een trefwoordenindex opgenomen. Daarnaast treft u in de bijlagen ook alle relevante artikelen uit het Burgerlijk Wetboek (BW) aan, het Besluit kleine herstellingen, het Besluit servicekosten en de overzichten van (zeer) ernstige gebreken en tekortkomingen aan de woning, die via een beroep op de huurcommissie en/of de rechter kunnen resulteren in huurverlaging tot de gebreken zijn verholpen.

De huurder met vragen of problemen kan overigens ook de Huurderslijn bellen, de telefonische ledenservice van de Woonbond. Deze is bereikbaar op maandag tot en met donderdag van 10.00 tot 13.00 uur en op dinsdagavond van 18.30 tot 20.00 uur op (020) 5517755. De huurder moet dan wel lid zijn of worden.