Gemeente Hulst


Persbericht - 04.12.2008

Start herinrichting Hulsterweg Terhole

In januari 2005 werd de rondweg Terhole officieel geopend. Sindsdien wordt het verkeer om het dorp heen geleid en is de Hulsterweg een dorpstraat geworden. Qua inrichting is de Hulsterweg in Terhole nog niet aangepast aan haar nieuwe functie. Maar dat gaat nu op korte termijn gebeuren.

Delta N.V. is ter plaatse al bezig met het vernieuwen van de kabels. Dit neemt tot begin januari 2009 in beslag. In verband met de werkzaamheden van Delta N.V. wordt op maandag 15 december 2008 het kruispunt Hulsterweg / Notendijk voor één dag afgesloten voor alle verkeer.

Op maandag 5 januari 2009 wordt gestart met de herinrichting van de Hulsterweg te Terhole.
Dit gebeurt in 2 fasen. De 1e fase omvat het gedeelte gelegen tussen de Notendijk en de noordelijke rotonde (zijde Kloosterzande). De 2e fase betreft het gedeelte gelegen tussen de Notendijk en de zuidelijke rotonde (zijde Hulst).
De werkzaamheden in de 1e fase worden uitgevoerd in de periode van 5 januari tot eind februari / begin maart 2009. Tijdens deze periode is het gedeelte van de Hulsterweg gelegen tussen de Notendijk en de noordelijke rotonde afgesloten voor alle verkeer, met uitzondering van fietsverkeer.

De werkzaamheden in de 2e fase worden uitgevoerd in de periode van eind februari / begin maart tot eind mei 2009. Tijdens deze periode is het gedeelte van de Hulsterweg gelegen tussen de Notendijk en de zuidelijke rotonde afgesloten voor alle verkeer, met uitzondering van fietsverkeer. Het kruispunt Hulsterweg / Notendijk maakt onderdeel uit van de 2e fase. Hiermee wordt gestart eind februari / begin maart 2009. Op dat moment wordt dit kruispunt afgesloten voor het verkeer.

Herinrichtingswerken
De Hulsterweg wordt versmald. Hierdoor wordt ruimte gecreërd voor de aanleg van trottoirs.
Fietsers zullen gebruik gaan maken van de rijbaan. Het wegdek van de Hulsterweg is asfalt.
Omdat in deze asfaltlaag al sprake is van behoorlijk spoorvorming, is besloten om over de gehele lengte van de Hulsterweg een nieuwe asfaltlaag aan te brengen. Verder zal er het nodige groen worden ingeplant.
De gehele straat in Terhole wordt ingericht als 30-km zone. Tijdens en na de werkzaamheden geldt er een verbod voor vracht- en landbouwverkeer. Het openbaar vervoer kan de bushalte gewoon blijven bereiken. Wel wordt de bushalte verplaatst naar het noorden van het dorp.

---

Gemeente Hulst stafafdeling - Communicatie
Micaëla Van Bunder (gemeentevoorlichter)
Tel : 0114-389136
Gsm : 06-51427331
Fax : 0114-314627
Email: communicatie@gemeentehulst.nl