RTL Group

Halve finale 'So You Think You Can Dance': welke vier dansers bereiken finale?

Annemiek, Anuschka, Gianinni, Ivan, Julia en Timor: dit zijn de zes favoriete dansers van So You Think You Can Dance. Aanstaande donderdag gaat dit zestal de strijd met elkaar aan in de halve finale van het populaire RTL 5-dansprogramma. De jury, met deze week Kim-Lian van der Meij als gastjurylid, geeft zoals altijd hun vakkundig oordeel, maar het lot van de dansers ligt volledig in handen van de kijker. De dansers staan strak van de zenuwen, want allemaal zijn ze er op gebrand om bij de laatste vier te eindigen en te schitteren in de zinderende finale op donderdag 11 december. Voor welke danser én danseres is de finale een no go en spat de droom donderdag uiteen?

In de liveshow op donderdag 4 december zetten de dansers een spectaculaire solo-performance neer én vormen ze koppels. Timor en Anuschka dansen een Hip Hop Lyrical en de Samba. Anuschka: "Bij Hip Hop Lyrical hebben we een verhaal wat nog niet eerder is verteld, iets anders dan de liefde." Timor: "Samba is voor ons allebei een nieuwe stijl en een echte uitdaging!" Julia en Ivan laten een Contemporary en een Hip Hop Fast zien. Ivan: "Nog nooit in mijn leven heb ik zo veel accenten moeten pakken én zo snel achter elkaar als in deze Hip Hop Fast." Julia:"In ons eerste stuk houd ik van Ivan, in het tweede stuk maak ik hem af..." Annemiek en Gianinni gaan voor Jazz en de Wals. Annemiek: "Jazz is deze keer heel sexy. Het laat een totaal nieuwe kant van me zien. Ook bij de wals ben ik een andere vrouw dan iedereen gewend is." Gianinni: "Dit is de allereerste keer dat ik een wals dans, but I love it! En onze Jazz is pure passie." De zes topdansers treden ook nog gezamenlijk op. De groepschoreografie is in Contemporary-stijl, afkomstig van choreografen Wies Bloemen en Yada van der Hoek.

Op donderdag 11 december wordt duidelijk wie als de meest favoriete danser of danseres naar huis gaat met een gerenommeerde dansopleiding naar keuze in het buitenland, een geldbedrag van 20.000 euro én een rol in de musical Footloose.

Uitzending: RTL 5, elke donderdag tussen 20.30 en 22.00 uur de liveshow én tussen 22.30 en 23.00 uur de resultshow. Herhaling: RTL 5, elke zondag tussen 22.30 en 00.30 uur.

Website: soyouthinkyoucandance.nl

---

Noot aan de redactie: Voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Susanne Kolfschoten, RTL Nederland Communicatie, via tel: 035 - 6718878 of susanne.kolfschoten@rtl.nl.