KNSB

Ontvangst Sinterklaas op synthetische schaatsbaan tijdens AEGON Junior Schaatsspelen in Voorschoten
publicatie: 1-12-2008

Meer informatie op de website van AEGON Junioren Schaatsspelen >>>

Hoogland (KNSB) - Het uitblijven van een `echte winter' mag geen reden zijn dat kinderen niet meer in aanraking komen met de schaatssport. Daarom heeft de KNSB samen met hoofdsponsor AEGON vorig jaar de AEGON Junior Schaatsspelen geïntroduceerd. Een initiatief, waarbij in een dorp of stad een synthetische schaatsbaan wordt neergelegd, waarop basisschoolleerlingen een fantastische schaatservaring kunnen opdoen. Na het succesvolle eerste jaar, waarbij iedere week een basisschool werd bezocht, wordt dit jaar de samenwerking gezocht met schaatsverenigingen en ijsclubs.

De AEGON Junior Schaatsspelen doen van donderdag 4 tot en met zondag 7 december Schaatstrainingsgroep Voorschoten aan. Op donderdag 4 december zal oud-wereldkampioene Barbara de Loor de schaatslessen verzorgen aan de basisschoolleerlingen van het Kompas en de Vink. Op vrijdag 5 december zal om 8:45 uur Sinterklaas arriveren op het schoolplein, waarna basisschool het Kompas activiteiten heeft voor haar leerlingen. Basisschoolleerlingen zijn van harte welkom om gebruik te maken van de schaatsbaan bij basisschool het Kompas (Van Hogendorpweg 5). Voor het totale programma kijk op aegonjuniorschaatsspelen.nl

Art-Ice stelt de kunststof schaatsbaan voor de AEGON Junior Schaatsspelen voor vier dagen ter beschikking. De schaatservaring op kunststof is net even iets anders dan op natuurijs, maar benadert het klassieke ijsplezier! Door de toegepaste techniek wordt geen gebruik gemaakt van vet of gel, zodat de vloer altijd schoon en droog aanvoelt. Geen vieze kleren dus.

De KNSB en AEGON zijn ervan overtuigd dat de AEGON Junior Schaatsspelen een goede manier zijn om de jeugd enthousiast te maken voor de schaatssport, waardoor in de toekomst nieuwe talenten kunnen opstaan die in de voetsporen zullen treden van Sven Kramer en Ireen Wüst. Ook past het project perfect bij de vraag naar voorbeelden van beweegactiviteiten ten behoeve van een gezonde leefstijl.

STGV/IJsclub Voorschoten doet kinderen een introductieaanbod ter voorbereiding op de schoolschaatskampioenschappen op 4 maart 2009 op de IJsbaan Leiden. Kinderen kunnen voor 30 euro de rest van het seizoen lid worden van de STGV/IJsclub Voorschoten en krijgen les op de IJsbaan Leiden of De Uithof in Den Haag.

Tijdens deze schoolschaatskampioenschappen strijden kinderen van basisscholen uit Voorschoten, Wassenaar en Leidschendam-Voorburg niet alleen voor individuele podiumplekken, maar vooral om de eer van de school hoog te houden. De school met de meeste eerste, tweede en derde plaatsen verdient namelijk een grote wisselbokaal. Voor meer informatie kunt u de website stgv.nl raadplegen.

Meer informatie op de website van AEGON Junioren Schaatsspelen >>>