ABVAKABO FNV

MOA-medewerkers krijgen voorrang bij vacatures

Menzis geeft voorrang aan voormalig MOA-medewerkers en past de cao Welzijn toe als het Centraal Orgaan voor opvang asielzoekers (COA) toezegt dit te financieren. Hiermee komt Menzis tegemoet aan de belangrijkste eisen die ABVAKABO FNV tijdens het overleg met de Raad van Bestuur van Menzis op 28 november op tafel legde.

Menzis besloot na het overleg met de vakbond alsnog om geschikte medewerkers van de Stichtingen MOA in aanmerking te laten komen voor de vacatures bij het door hen opgerichte Gezondheidscentrum Asielzoekers (GCA). Er komen pas andere kandidaten in aanmerking voor de vacatures als er onvoldoende geschikte medewerkers van MOA zijn. Inmiddels heeft Menzis de praktijkverpleegkundigen uitgenodigd te solliciteren en ook de werknemers van MOA die belangstelling hebben om te werken als doktersassistenten worden deze week uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Menzis zal ook sollicitaties van andere werknemers serieus in behandeling te nemen.

De andere toezegging die Menzis deed in het overleg met de bond is dat ze de cao Welzijn zal toepassen zodra die Algemeen Verbindend wordt verklaard (rond 1 februari 2009). ABVAKABO FNV pleitte ervoor niet af te wachten tot de AV-verklaring, maar de cao nu al toe te passen. Menzis stemt hierin pas toe als COA de mogelijke extra kosten voor zijn rekening neemt.

Binnenkort ontvangt u meer infomatie over de doorstart van MOA-werknemers naar Menzis (GCA) of naar de op te richten Stichtingen Publieke Gezondheidszorg Asielzoekers.