Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

MagnaMedics naar Chemelot

Geleen, 27 oktober 2008

MagnaMedics Diagnostics BV verhuist per 1 december van Maastricht naar de Chemelot Research & Business Campus in Geleen. "We zijn de start-up fase voorbij," zegt wetenschappelijk directeur Paul Borm van MagnaMedics, ontwikkelaar van diagnostiek en producten voor gebruik in MRI-scanners. "Hier op Chemelot kunnen we gebruik maken van de laboratoria en de aanwezige kennis. Daarnaast spreekt het idee van de open campus rondom nieuwe materialen ons erg aan."

MagnaMedics Diagnostics BV is onderdeel het gelijknamige Duits bedrijf en is sinds 2004 gevestigd in het Biopartner Center in Maastricht. Het bedrijf heeft een methode ontwikkeld waar met uiterst kleine magnetische bolletjes bloed- en urinetesten uitgevoerd kunnen worden. De deeltjes worden met nanotechnologie gemaakt en bieden ruimte voor flexibele en snelle aanpassing. We onderscheiden ons door een snelle en flexibele productie en we richten onze producten op het detecteren en isoleren van eiwitten (proteomics), aldus Paul Borm.

Personalized medicine
MagnaMedics is ontwikkelaar van diagnostische kits en van instrumenten voor gebruik in MRI- scanapparatuur. "Diagnostiek, imaging en behandeling zijn de sleutelwoorden voor wat tegenwoordig mooi personalized medicine heet" vat Paul Borm samen. "Dit concept drijft momenteel veel ontwikkelingen in de life sciences en wij doen dat met onze producten op onze manier. We willen verder doorgroeien, in ontwikkeling én productie. Daarvoor biedt de ChemMaterials Research & Business campus op Chemelot de ruimte en de beste condities."

Euregionaal
Bij de komst naar Maastricht kreeg MagnaMedics startkapitaal van o.a. LIOF en het Technostartersfonds Zuidoost Nederland B.V. (50% NV Brabantse Ontwikkelings Maatschappij en 50% NV Industriebank LIOF). Om de verdere groei te financieren, kan MagnaMedics nu rekenen op een behoorlijke kapitaalinjectie van een consortium bestaande uit twee Duitse investeerders (S-UBG uit Aken en BSVG uit München) en Limburg Ventures (een fonds opgezet door LIOF en DSM). "We hebben dus financiers aan beide zijden van de grens. Waarmee het euregionaal karakter van MagnaMedics goed tot uiting komt." Voor Limburg Ventures komt met de investering in MagnaMedics het aantal actieve participaties op negen. MagnaMedics telt momenteel acht medewerkers en denkt te groeien naar tien mensen dit jaar en vijftien volgend jaar.

EINDE PERSBERICHT



Ingezonden persbericht