Dienstenbond CNV

Nieuws


1 december 2008

ONDERHANDELINGSRESULTAAT BIJ ALBERT HEIJN

LEDEN MOGEN HET ZEGGEN

CNV Dienstenbond heeft zondagmiddag een onderhandelingsresultaat bereikt met Albert Heijn over een cao voor de distributiecentra. Het ultimatum van CNV Dienstenbond aan Albert Heijn was nog steeds van kracht en Albert Heijn heeft voor die tijd toch nog afspraken willen maken op basis van het ultimatum, voordat er mogelijk actie gevoerd zou worden.

De leden hebben zich in de vorige ledenvergaderingen duidelijk uitgesproken: de verslechteringvoorstellen over RSD, nachtdiensten, meer werken op zaterdagen, werken op zon- en feestdagen en overwerk zijn niet acceptabel. Voorts hebben de leden van CNV Dienstenbond gezegd dat onze voorstellen leidend moeten zijn in de onderhandelingen.

Één en ander heeft geleid tot een ultimatum. Als Albert Heijn niet in zou gaan op ons ultimatum, dan zouden er acties kunnen volgen. Op het laatste moment (afgelopen zondag) heeft Albert Heijn ons uitgenodigd en zijn er op basis van het ultimatum afspraken gemaakt. Voor de duidelijkheid; de verslechteringen zijn van tafel!!!

Voor CNV Dienstenbond waren twee uitgangspunten belangrijk; de verslechteringen van tafel en een stuk waardering voor de medewerker voor de grote inzet van het afgelopen jaar. Allebei deze uitgangspunten zijn gerealiseerd; De verslechteringen zijn van tafel en de afspraak is gemaakt dat door de loonsverhoging twee periodes eerder in te laten gaan, medewerkers een extraatje krijgen als erkenning van hun inzet.

De belangrijkste afspraken zijn:


- De cao heeft een looptijd van 1 jaar: 15 oktober 2008 t/m 14 oktober 2009, zoals wij wilden.

- Er komt een loonsverhoging van 3,25%. Maar de ingangsdatum van de loonsverhoging is twee periodes eerder. Daarmee krijgen medewerkers feitelijk méér dan 3,25% over de cao-periode. Een deel in een nabetaling en een deel dat doorwerkt in de toekomst, ook voor je pensioenopbouw.

- Een eerste stap in het afschaffen van jeugdschalen, een belangrijk punt, omdat niet alleen de discriminerende jeugdschalen verdwijnen, maar ook Albert Heijn een stuk aantrekkelijker wordt voor jonge medewerkers

- Albert Heijn zal gedurende de looptijd van de CAO 175 medewerkers extra aannemen

- Uitzendkrachten mogen alleen indirecte taken verrichten als dat niet anders kan.

- Albert Heijn zal de afgesproken en aangekondigde maatregelen t.a.v. werkdruk en veiligheid uitvoeren

Op het bijgaande overzicht staan alle afspraken op een rijtje.

Graag horen wij van u uw mening over het bereikt onderhandelingsresultaat. Dat kan op het bijgaande reactieformulier. Graag hebben wij dat terug voor zaterdag 6 december.

Tot slot. CNV Dienstenbond heeft zo lang mogelijk willen praten om tot een acceptabel resultaat te komen. Acties zijn het uiterste middel. We onderhandelen voor de leden, dit gaat iedereen aan. Maak je ongeorganiseerde collega lid van de vakbond die in gesprek tot de beste oplossingen wil komen!

Heeft u nog vragen en/of opmerkingen n.a.v. deze Info, dan kunt u contact opnemen met bestuurder Fedde Monsma. Telefoon: 023-5651052, of per e-mail: f.monsma@remove-this.cnvdibo.nl