NEN
ISO voor consistentie in sensorische analyse
donderdag 27 november 2008, 11:02
Er zijn vele manieren om te beschrijven wat je proeft, ruikt of voelt
bij een product. Dat is problematisch wanneer producten worden
vergeleken tijdens een sensorische analyse. ISO 5492:2008 zorgt ervoor
dat testen en resultaten met consistentie worden gecommuniceerd.
De orginele ISO 5492 is in 1990 geĂŻntroduceerd. Het orgineel is nu
uitgebreid met een uitgebreide compilatie van termen die gebruikt
worden in sensorische labatoria. Alle vakgebieden, die zich
bezighouden met de evaluatie van producten op sensorisch gebied,
kunnen ISO 5492 gebruiken.
ISO 5492 houdt in:
* algemene terminologie;
* terminologie m.m.t. zintuigen;
* terminologie m.b.t. de methoden.
Meer informatie
Voor meer informatie over ISO 5492 en normontwikkeling op het
terrein sensorische analyse : Pauline Kalkman, telefoon (015) 269 01
12, e-mail: pauline.kalkman@nen.nl.
Klik hier om het volledige persbericht te bekijken.
zie ook de volgende gerelateerde onderwerpen:
NEN-ISO 13300-1:2006 en (Norm) NEN-ISO 16820:2004 en (Norm) NEN-ISO
8589:2007 en (Norm) Catalogus Normen voor sensorische analyses 2008
(Publicatie) NEN Agro-Foodmail (Publicatie)