Unie KBO

Unie KBO biedt sterk vernieuwde collectieve zorgverzekering

Unie KBO biedt sterk vernieuwde collectieve zorgverzekering

26-11 De Unie KBO, met 320.000 leden de grootste ouderenorganisatie in Nederland, zet ook de komende jaren de succesvolle samenwerking met Zilveren Kruis Achmea voort.
Dit betekent dat op dit moment honderdduizenden ouderen gebruik kunnen maken van een speciale, exclusieve zorgverzekering. Bij de onderhandelingen over de nieuwe collectieve zorgverzekering heeft de Unie KBO vooral ingezet op compensatie van versoberingen binnen het verplichte basispakket en andere overheidsmaatregelen, zoals het verplicht eigen risico van 155 euro. Daarom biedt deze verzekering naast de gangbare kortingen tevens een aantal premievrije extras, waaronder negen extra behandelingen fysiotherapie, een gedeeltelijke vergoeding voor een sta-op-stoel én een vaste, eenmalige vergoeding voor de jaarcontributie van het lidmaatschap zelf. Voorwaarde is wel het afsluiten van één van de aanvullende Beter Af Polissen. Bovendien betaalt de verzekerde geen eigen risico bij een aantal veelvoorkomende operaties, zoals artrose van heup, staar en liesbreuk. Om in aanmerking te komen voor vrijstelling van het verplicht eigen risico hoeft de verzekerde slechts contact op te nemen met de afdeling zorgbemiddeling voor een vrijblijvend zorgadvies.

In de nabije toekomst gaat de Unie KBO samen met Zilveren Kruis Achmea de zorgbehoefte van het eigen collectief nog verder analyseren om zodoende tot effectievere zorginkoop, snelle toegang tot zorg en harde garantieafspraken te komen. Zorgverzekeraars spelen tegenwoordig een cruciale rol bij het inkopen van kwalitatief goede zorg, aldus Stella Salden, directeur van de Unie KBO. Wij willen daarom inspraak bij het proces van zorginkoop en onze leden via deze collectieve verzekering óók een zorginhoudelijk aanbod doen. Op die manier kunnen we zorgverleners concreter en sneller laten inspelen op de specifieke wensen van onze leden.

Zo wil de Unie KBO proberen om voor verzekerden een zogenaamde medication review te laten organiseren. Dat wil zeggen een jaarlijkse controle van huisarts en apotheker samen op meervoudig medicijngebruik. Veel ouderen krijgen van verschillende artsen vaak meerdere medicijnen per dag voorgeschreven, waarbij het totaaloverzicht regelmatig ontbreekt. Met soms hele nare gevolgen. Een medication review kan dit voorkomen.


---------------