Ingezonden persbericht
PERSBERICHT
Rotterdam, 25 november 2008
Restaurant Parkheuvel in jubelstemming: Tweede Michelinster binnen
Erik van Loo: 'We hebben hem!'
Restaurant Parkheuvel heeft zijn tweede Michelinster. Na vorig jaar de 'espoir' te hebben gekregen, een nominatie voor de tweede ster, haalt Van Loo dit jaar zijn oogst binnen. Van Loo, 43 jaar: 'Twee jaar keihard werken waarin we onze droom hebben gerealiseerd, is beloond. Dit is helemaal fantastisch. Dit komt helemaal uit mijn tenen. Wat een gekkenhuis.' Zijn vrouw Anja, gastvrouw in het restaurant in Rotterdam, is ontzettend blij met de erkenning van Michelin. 'Het is een groot feest hier. Niet te geloven wat er door ons heen gaat.'
De voormalige tweesterrenchef van restaurant Zwethheul nam in 2006 restaurant Parkheuvel over van driesterrenchef Cees Helder. Het interieur van Parkheuvel ging volledig op de schop en werd opnieuw ingericht door interieurontwerper Thed Konings. Van Loo: 'Ik wilde van Parkheuvel weer een swingende plek maken in Rotterdam, waar je goed kunt eten en een geweldige avond kunt hebben.'
De afgelopen twee jaar formeerde de chef zijn winnersteam. Keukenchef Willem-Pieter van Dreumel, gastheer Halil Asar, sommelier Alexander Renner en manager Yves Wamelink vormden de voorhoede van de witte en zwarte brigade. ,,We hebben met zijn allen keihard geknokt om op dit niveau te komen." Zoon van een slager uit Limburg, wist Erik van Loo al op zijn achtste jaar dat hij kok wilde worden. Hij werkte in hotel Prinses Juliana in Valkenburg, ging daarna naar Vreugd en Rust in Voorburg en werkte vanaf 1995 bij restaurant Zwethheul in Delft, waar hij twee Michelinsterren wist te veroveren. De kookstijl van Van Loo is licht en verfijnd. Signatuurgerechten zijn de in zijn vocht lichtgestolde oester, dimsum van Nederlandse kaas en ravioli van Bressekip en langoustine.
----------
NOOT VOOR DE REDACTIE,