Opening Restaurant Week door Gene Bervoets groot succes voor restaurants & goed doel : extra couverts!

18/11/2008 10:00

Sund

Sinds de derde editie werd geopend gingen de reservaties zeer snel, zo snel dat beslist werd extra couverts in te leggen voor vele restaurants. De extra reservaties betekenen ook goed nieuws voor het goede doel. Hoe meer mensen gaan eten, hoe meer steun voor dakloze mensen zodat zij ook zullen kunnen genieten van een aangename warme Kerst & eindejaarsperiode.

PERSBERICHT - DINSDAG 18 NOVEMBER 2008.

** Gene Bervoets opening derde ditie - Steun voor dakloze mensen.

Op dinsdag 4 november werd de website van de Restaurant Week geopend door Gene Bervoets, peter van de Restaurant Week. Nieuw dit jaar is dat DiningCity met de Restaurant Week mindergegoede mensen wil helpen. Samen met de beoogde 35.000 Restaurant Week proevers wil DiningCity deze mensen een hand toereiken zodat ook zij kunnen genieten van goed eten en een warme plek met Kerst en de eindejaarsperiode.

** Opening reservaties zeer groot succes : op amper 4 dagen tijd in meeste restaurants couverts bijna uitverkocht. Onmiddellijk werden extra couverts ingezet!

Sinds de opening van de reserveringswebsite, werd in een recordtempo een massa aan couverts geboekt. Zoveel zelfs dat extra couverts worden ingelegd in vele restaurants. Vanaf woensdag 19 november zijn deze beschikbaar op de website! Hou de website dus goed in de gaten en wees er snel bij! www.restaurantweek.be.

** Editie 3 betekent start nationale uitbouw van de Restaurant Week.

De Restaurant Week krijgt steeds meer een nationaal karakter. In deze editie komen naast Antwerpen, Brussel, Leuven en Mechelen, daar nu ook Gent, Brugge en een aantal Kuststeden bij. In volgende editie zullen terug een aantal extra steden worden toegevoegd zodat men binnenkort jaarlijks 2 nationale Restaurant Weken zal hebben in alle culinaire steden in België.

** Sterrenrestaurants & Nieuwe deelnemende toprestaurants.

Ook in deze editie wordt de Restaurant Week terug vereerd met een aantal sterren-rerstaurants : "De Lijsterbes (*)" (Berlare), "De Koopvaardij(*)" (Stabroek), "Aneth(*)" (Brugge) en "Terborght(*)" (Huizingen). Ook zijn er nog een aantal nieuwe toprestaurants bijgekomen die zullen deelnemen aan de Restaurant Week : Bellefleur (Kappelen), Hippodroom, L'Amitié (Antwerpen), Les Brasseries-Ecaillers du Sud, Magenta, Le Nouveau Taste (Brussel). De up-to-date lijst kan men vinden www.restaurantweek.be.

** Goede doelen. Elke (vrijwillige) donatie van 1 Euro per couvert naar goed doel!

Helaas zijn er mensen die, ondanks het zeer lage bedrag, zelfs niet van de Restaurant Week menu kunnen genieten, laat staan van een normale warme maaltijd of warme slaapplaats genieten. DiningCity heeft besloten om, samen met Gene Bervoets, Yves Mattagne, de Belgische Horeca en de 35.000 Restaurant Week bezoekers, daar in deze en volgende edities iets aan te doen!

Goede doelen zoals Daklozen Aktie Kommitee (DAK) en Gemeenschappelijk DaklozenFront (GDF) zijn gericht op het helpen van dakloze en extreem arme mensen in België en zijn aktief in de verschillende gewesten in België. Concreet willen ze een aantal (keuken- & slaap)projecten uitbouwen om deze mensen een goede maaltijd en warme slaapplaats te kunnen bieden. Voorbeelden zijn de (soep)keukens voor Chez Nous in Brussel en Resto du Coeur in Charleroi en de oprichting van de Volkxkeuken in Antwerpen. Door een gezamenlijke en menselijke inspanning kunnen we deze mensen ook laten genieten van een warm eindejaar. Een vrijwillige donatie van 1 Euro per couvert zal voor deze mensen een groot verschil maken!

Wenst u met z'n tweetjes, het gezin, vrienden, familie, collega's of zakelijke relatie voor de kerstdrukte nog even lekker en voor een zacht prijsje te gaan eten? Laat dan ook even uw goed hart spreken en denk tijdens het eten ook even aan de kansarme mensen zodat ook zij een gezellig eindejaar tegemoet gaan. Reserveer snel de laatste plaatsen in uw regio op www.restaurantweek.be!

Wij danken u voor uw steun & wensen u een smakelijke Restaurant Week!

*** DiningCity is de vernieuwende en gebruiksvriendelijke online restaurantgids die in 1998 van start ging en momenteel actief is in Antwerpen, Brussel, Mechelen, Leuven, geheel Nederland, Madrid, Genève, Rome en zelfs New York, Singapore en Hong Kong. Binnenkort komen daar o.a. Milaan, Berlijn, Londen en Beijing bij met in elke stad tevens een "Restaurant Week".

Op www.diningcity.be kan je restaurants zoeken op prijsklasse, type keuken, ligging en sfeer. Bij elk restaurant vind je een korte beschrijving met praktische informatie en enkele foto's. Je kan de menukaart raadplegen en virtueel zelfs even in het restaurant rondkijken. Onder "Restaurant van de Week" staat er telkens een restaurant in de kijker. Via een antwoordformulier kan je gratis advies vragen ivm. zakenlunches of bvb. in groep uit eten gaan. Online reserveren is uiteraard ook mogelijk via de site.

Naast de selectie van de betere en exclusieve(re) restaurants zijn het net al deze interactieve extraatjes die DiningCity sterk doen onderscheiden van gelijkaardige concepten. (www.diningcity.be) ***

Wenst u meer informatie of wilt u als restaurant graag deelnemen aan de Restaurant Week? Neem vrijblijvend contact op met DiningCity België op onderstaande gegevens.

**