Ingezonden persbericht


Initiatief opleiding Risico-managers

Het beheersbaar houden van risico's is actueler dan ooit. Overal in de maatschappij worden we geconfronteerd met het managen van risico's. Zowel binnen overheidsorganisaties als in het bedrijfsleven zien we dit. Enkele actuele voorbeelden uit verschillende sectoren zijn het sluiten van operatiekamers in ziekenhuizen, maatregelen tegen het risico van overstromingen, verzakkingen bij de aanleg van de Noord - Zuidlijn in Amsterdam maar ook risico's met betrekking tot de openbare orde (terrorisme) en andere sociale problemen. Ook financiële problemen als gevolg van de kredietcrisis vragen steeds meer aandacht.

Voor de faculteit Management en Bestuur van de Universiteit Twente was dit de reden om een nieuwe opleiding te ontwikkelen gericht op 'risicomanagers'. Specialisten die onder andere met behulp van nieuwe concepten en methodes in staat zijn om praktische consequenties rondom het beheersen van risico's te managen. Samen met organisaties uit het veld is de inhoud bepaald en wordt invulling gegeven aan het programma. Het specialisme van Prof. dr. Peter B. Boorsma (programmaleider) en andere docenten van de Universiteit Twente is gekoppeld aan de ervaring van praktijkmensen. Bijvoorbeeld de heer Prof. mr. Pieter van Vollenhoven (o.a. Onderzoeksraad voor Veiligheid) en de heer drs. Geert Haisma (directeur Nederlands Adviesbureau voor Risicomanagement). De opleiding is opgebouwd uit negen modules waarin door meerdere docenten vanuit de Universiteit Twente samen met de praktijkmensen vanuit verschillende invalshoeken wordt ingegaan op het beoordelen, beheersen en behandelen van risico's.

De deelnemers ontvangen na afloop van de tweejarige opleiding de titel Master Risico Management van de op dat moment geaccrediteerde opleiding. De postacademische opleiding, waarvan de start op 15 januari gepland is, staat open voor mensen die op minimaal HBO-niveau zijn opgeleid, minimaal drie jaar werkervaring hebben en te maken hebben of krijgen met het thema risicomanagement.

Meer informatie over deze en andere postacademische programma's van de Universiteit Twente kunt u vinden op www.bpo.utwente.nl of u kunt bellen met Miriam Iliohan (053) 489 2667.


---- --