Royal Friesland Foods
15 november 2008
Friesland Foods Cheese succesvol bij kaaskeurconcours
Friesland Foods Cheese heeft de beste kaaskenner van Nederland binnen
haar geledingen. Henk de Bruijn (60), als zuiveltechnoloog werkzaam in
Wolvega, heeft bij het Nederlands Nationaal Kaaskeur Concours (NNKC)
de in de kaaswereld fel begeerde Gouden Kaasboor gewonnen. De Bruijn
was, met 241 punten, de beste van de 425 deelnemers aan het NNKC.
Naast de Gouden Kaasboor sleept Friesland Foods Cheese dit jaar de
Verguld Zilveren Medaille, de Zilveren Medaille en drie Bronzen
Medailles in de wacht.
Henk de Bruijn, woonachtig in Leerdam, kreeg de ketting met de Gouden
Kaasboor op vrijdag 14 november 2008 in de Goudse Stadsschouwburg
tijdens een feestelijke prijsuitreiking door het comedyduo Scott en
Muriel om zijn schouders gehangen. Jacob Heida (58), manager
technological support bij Friesland Foods Cheese in Wolvega, wint met
240 punten de verguld zilveren medaille. De zilveren medaille is voor
André van der Schaaf (40), product development manager bij Friesland
Foods Cheese Wolvega, met 235 punten. Bronzen plakken zijn er voor
Rients Feenstra (51, product development manager) en Sytze Hoogstins
(51, product development manager), beiden werkzaam bij Friesland Foods
Cheese Wolvega, en Chris Huisman (35), groepschef bij Bouter Kaas
Hardinxveld-Giessendam. De twee verguld zilveren, twee zilveren en
tien bronzen medailles zijn tijdens de prijsuitreiking in Gouda door
NNKC-voorzitter Klaas de Jong uitgereikt aan de winnaars.
In 2006 en 2007 werd de Gouden Kaasboor ook al gewonnen door
medewerkers van Friesland Foods Cheese. Eelco Meindertsma van
Friesland Foods Cheese Gerkesklooster was in 2006 de gelukkige, Peter
Piersma van Friesland Foods Cheese Wolvega scoorde vorig jaar het
hoogste aantal punten (231).
49ste editie NNKC
Het Nederlands Nationaal Kaaskeur Concours werd dit jaar voor de 49ste
keer gehouden en is al deze jaren één van de grootste vakwedstrijden
in Nederland waaruit moet blijken wie de beste kaaskenner van
Nederland is. De deelnemers moeten van tien kaasboorsels de soort, de
leeftijd, de geur, de smaak en de kwaliteit omschrijven. Dit jaar
vonden de keuringen plaats in Hotel Mercure in Bunnik.
Voor de redactie:
Foto's zijn vanaf maandag a.s. te downloaden van de website
www.nnkc.nl.
Friesland Foods Cheese is de werkmaatschappij voor de productie en
vermarkting van kaas van Royal Friesland Foods, één van
's werelds grootste zuivelconcerns. Jaarlijks verkopen en produceren
wij vele miljoenen kilogrammen kaas in een ruim assortiment dat
varieert van de traditionele Nederlandse kaassoorten Goudse, Edammer
en Maasdammer tot een breed scala aan merkkazen en kaasspecialiteiten,
zoals Frico, Royal Hollandia, Kroon, Kernhem, Slankie, Mimolette,
kruidenkazen en geitenkaas.