Politie IJsselland

Man aangehouden na achtervolging

Wapenveld, 03-11-2008 o De politie heeft zaterdag, na een achtervolging, op de Fazantstraat in Wapenveld een 22-jarige man uit Wapenveld aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs en het veroorzaken van een gevaarlijke situatie op de weg. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

De politie zag de man, waarvan bekend was dat hij niet in het bezit is van een geldig rijbewijs, in zijn auto rijden op de Wildekampseweg in Wapenveld. Hierop kreeg de man een stopteken. De man weigerde echter te stoppen en vervolgde zijn weg met hoge snelheid. Ook het gebruik van zwaailicht en sirenes waren voor de man geen reden te stoppen.

De achtervolging ging over de Flessenbergweg/Vinkenweg/Nachtegaalweg/Reigersweg waarna men via de Zuster Elbrinkweg weer op de Wildekampseweg uitkwam. De man sloeg de Fazanstraat in en stopte daar uiteindelijk. Hier kon hij worden aangehouden. De man is overgebracht naar het politiebureau. Hij krijgt proces-verbaal wegens het rijden zonder rijbewijs en het veroorzaken van een gevaarlijke situatie op de weg.