Kookboek van het Jaar 2008
, 20080714 -- Na succesvol van start te zijn gegaan in 2007 wordt op zaterdag 1 november voor de tweede keer de verkiezing Kookboek van het Jaar georganiseerd bij Studio Bazar in de Kauwgomballenfabriek te Amsterdam.
De presentatie van de nieuwste kookboeken van dit jaar gaat gepaard met smaakmakende workshops, proeverijen
en signeersessies. Onder andere: Mario Ridder van de Zwethheul (2 Michelin**) en Peter Gast van 't Schulten Hues (1 Michelin*)geven kookdemonstraties op topniveau, evenals de gerenommeerde Jean Beddington.
Moleculaire kookles van Eke Mariën en Jan Groenewold wordt afgewisseld door workshops met duurzame vis bereid door Albert Kooy voor de Stichting de Noordzee. Diverse bekende vrouwen uit Henriëtte Posthuma de Boer's boek Kokende Vrouwen komen signeren.
Een vakjury bestaande uit professionals met uiteenlopende achtergrond zal uit een lijst van 5 genomineerde kookboeken één prijs uitreiken voor een Nederlandstalige productie en één prijs voor een vertaald kookboek.
Dit jaar is daar de Gouden Garde Publieksprijs nog bijgekomen. Tijdens de oktober kookboekenmaand kan iedere culinaire liefhebber op de site www.kookboekvanhetjaar.nl een stem uitbrengen.
Op zaterdag 1 november zal de vakjury de winnaars bekend maken.
Halverwege de dag houdt Christie's een veiling voor het Wereld Kanker Onderzoek Fonds (wcrf.nl) dat tevens onthullende informatie geeft over onderzoek naar de relatie tussen voeding en kankerpreventie.
's Avonds koken de succesvolle koks van restaurants Lute, Vis aan de Schelde, Elkaar, het Bosch, Aan de Poel en Smart Cooking de sterren van de hemel tijdens een exclusief diner waarvan een deel van de opbrengst naar het wrcf gaat.
www.kookboekvanhetjaar.nl
Ingezonden persbericht