RTL Group

Leuke en lastige peuters in nieuwe RTL 8-reeks 'Het Consultatiebureau'

Te dikke peuters, onhandelbare kinderen en overspannen moeders; het consultatiebureau heeft er dagelijks mee te maken. In het nieuwe RTL 8-programma Het Consultatiebureau is vanaf zaterdag 1 november elk weekend te zien wat zich hier dag in dag uit afspeelt.

In dit realityprogramma wordt duidelijk wat de dagelijkse werkzaamheden van het consultatiebureau omvatten. Zo bekijkt de consultatiebureau-arts de ontwikkeling en groei van baby's en peuters en focust zich op het vroegtijdig signaleren van medische aandoeningen. De wijkverpleegkundige richt zich voornamelijk op de ondersteuning van ouders in onder meer vragen over voeding, verzorging, zindelijkheid, opvoeding en groei.

Het werk van de consultatiebureau-arts en de wijkverpleegkundige blijkt veel verder te gaan dan het controleren van de lichamelijke en sociale ontwikkeling en het geven van vaccinaties. Wat te doen met een kind van drie dat nu al veel te zwaar is? Een peuter die zn ouders slaat en uitscheldt? Of een moeder die op het spreekuur komt, maar geen woord Nederlands spreekt?

In deze programmareeks staat elke week een gezin met een bijzonder verhaal centraal. In de eerste aflevering draait alles om de peuterpubertijd; een fase waar alle ouders ooit mee geconfronteerd worden. Het consultatiebureau kan dan, indien nodig, voor extra opvoedingsondersteuning zorgen.

Uitzending: RTL 8, wekelijks vanaf zaterdag 1 november tussen 17.30 en 17.55 uur.

Website: rtl.nl/hetconsulatiebureau

---

Noot aan de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Danielle van Es, RTL Nederland Communicatie, via tel: 035 6718 482 of danielle.van.es@rtl.nl.