Ziekenhuis St. Jansdal Harderwijk


Persberichten St Jansdal

Sterrenmaaltijd (08-10-2008)

Het sterrenrestaurant Basiliek in Harderwijk en ziekenhuis St Jansdal gaan samenwerken. Patiënten kunnen per 1 november een sterrenmaaltijd bestellen uit de keuken van sterrenrestaurant Basiliek. Na enkele maanden van overleg is deze unieke samenwerking een feit. Een primeur voor Nederland!

De service is bedoeld voor culinaire fijnproevers en voor patiënten die eens iets anders willen dan de ziekenhuismaaltijd. Via roomservice konden patiënten al tegen betaling extra's bestellen uit een uitgebreid assortiment zoals een snack, een gebakje of de krant. Deze service is nu uitgebreid met een sterrenmaaltijd.

Patiënten die langer dan vier weken in het ziekenhuis liggen worden door het ziekenhuis en Basiliek getrakteerd op een verwendag. Onderdeel hiervan is een gratis 3-gangendiner uit de keuken van Basiliek.

De achterliggende gedachte van de samenwerking is dat het ziekenhuis drie sterren bezit en Baseliek één. In 2006 is het restaurant bekroond met een Michelinster. In 2008 heeft het ziekenhuis drie sterren toegewezen gekregen in de gids "Gastvrijheidszorg met Sterren". Dit sterrensysteem is een waardering voor de kwaliteit van de gastvrijheidszorg, eten, drinken, ambiance en gastvrijheid in zorginstellingen.

Rik Jansma is geen onbekende voor het St Jansdal. Al eerder verleende hij zijn medewerking aan evenementen van het ziekenhuis, waaronder een sponsordiner afgelopen voorjaar. Het geeft Rik een goed gevoel dat hij iets kan doen voor de patiënten van het St Jansdal. Het ziekenhuis is blij deze extra service te kunnen aanbieden.

Rechts op de foto Jan Dekker, hoofd voedingsvoorziening St Jansdal en links Rik Jansma, eigenaar en chef-kok restaurant Basiliek.
---