Ziekenhuis St. Jansdal Harderwijk
Persberichten St Jansdal
Sterrenmaaltijd (08-10-2008)
Het sterrenrestaurant Basiliek in Harderwijk en ziekenhuis St Jansdal
gaan samenwerken. Patiënten kunnen per 1 november een sterrenmaaltijd
bestellen uit de keuken van sterrenrestaurant Basiliek. Na enkele
maanden van overleg is deze unieke samenwerking een feit. Een primeur
voor Nederland!
De service is bedoeld voor culinaire fijnproevers en voor patiënten
die eens iets anders willen dan de ziekenhuismaaltijd. Via roomservice
konden patiënten al tegen betaling extra's bestellen uit een
uitgebreid assortiment zoals een snack, een gebakje of de krant. Deze
service is nu uitgebreid met een sterrenmaaltijd.
Patiënten die langer dan vier weken in het ziekenhuis liggen worden
door het ziekenhuis en Basiliek getrakteerd op een verwendag.
Onderdeel hiervan is een gratis 3-gangendiner uit de keuken van
Basiliek.
De achterliggende gedachte van de samenwerking is dat het ziekenhuis
drie sterren bezit en Baseliek één. In 2006 is het restaurant
bekroond met een Michelinster. In 2008 heeft het ziekenhuis drie
sterren toegewezen gekregen in de gids "Gastvrijheidszorg met
Sterren". Dit sterrensysteem is een waardering voor de kwaliteit van
de gastvrijheidszorg, eten, drinken, ambiance en gastvrijheid in
zorginstellingen.
Rik Jansma is geen onbekende voor het St Jansdal. Al eerder verleende
hij zijn medewerking aan evenementen van het ziekenhuis, waaronder een
sponsordiner afgelopen voorjaar. Het geeft Rik een goed gevoel dat hij
iets kan doen voor de patiënten van het St Jansdal. Het ziekenhuis is
blij deze extra service te kunnen aanbieden.
Rechts op de foto Jan Dekker, hoofd voedingsvoorziening St Jansdal en
links Rik Jansma, eigenaar en chef-kok restaurant Basiliek.
---