Stadsdeel Zeeburg

Winkelcentrum IJburg verdient eerste ster

Keurmerk Veilig Ondernemen

31 oktober 2008
Winkelcentrum IJburg heeft de eerste ster van het Keurmerk Veilig Ondernemen Winkelgebieden (KVO-W) verdiend. Op donderdag 30 oktober 2008 werd de ster uitgereikt op het plein bij winkelcentrum IJburg.

De eerste ster heeft te maken met de veiligheid in het openbare gedeelte van een winkelgebied. De ster wordt toegekend als er structurele samenwerking is georganiseerd tussen ondernemers en de lokale overheid, de veiligheidssituatie in het gebied in kaart is gebracht en er een plan van aanpak is gemaakt. Hier hebben de winkeliersvereniging, eigenaar Syntrus Achmea Vastgoed, politie Amsterdam-Amstelland, de brandweer en stadsdeel Zeeburg zich het afgelopen jaar voor ingezet.

Jan Hoek, stadsdeelwethouder economische zaken: "Het behalen van de eerste ster is een belangrijke stap voor alle partners, maar ook voor de bezoekers van het winkelcentrum. Uit de analyse die is gedaan blijkt dat winkelcentrum IJburg op de punten 'schoon' en 'heel' goed scoort. Op het gebied van veiligheid ligt de score rond het landelijk gemiddelde. IJburg is dus een leefbare en veilige plek om te werken en winkelen, maar het kan natuurlijk altijd beter. Bovendien is voorkomen beter dan genezen. Hier werken we de komende jaren met elkaar aan."

Foto: veilig ondernemen IJburg

Naast het in ontvangst nemen van de eerste ster, tekenden de partners een convenant waarin zij het plan van aanpak om winkelcentrum IJburg veiliger te maken vastleggen. De komende jaren wordt dit plan uitgevoerd.

In totaal kent het KVO-W drie sterren. De tweede en derde ster hangen samen met de veiligheid in de aansluiting van het winkelgebied op de omgeving en de veiligheid in individuele winkels. Inspanningen op dit gebied zijn nog niet aan de orde.