Gemeente Leeuwarderadeel


Samenwerkingsovereenkomst "Stiens - Oost"

31-10-2008 12:25

Behandeling instemming samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente Leeuwarderadeel en Nieuwe Borg projectontwikkeling BV tijdens de vergadering van de gemeenteraad op donderdag 6 november aanstaande in het gemeentehuis in Stiens, aanvang 19.30 uur.

Ontwikkelingen Stiens Oost.
In de afgelopen jaren is door de gemeenteraad besloten dat Stiens zal worden uitgebreid met een plan van 350 woningen waarbij voorzieningen worden gerealiseerd die ten gunste komen aan alle inwoners van Leeuwarderadeel. Die voorzieningen bestaan uit het opwaarderen van Kinderboerderij Doniastate, het doortrekken van de Kletsefeart en het realiseren van een kleine jachthaven/aanlegvoorziening passend bij de omvang van Stiens. Al deze wensen/plannen zijn in een naar aard en schaal passend plan samengevat, gelegen aan de oostkant van Stiens.

Samenwerkingsovereenkomst
Na maanden van intensieve voorbereiding ligt er nu een samenwerkingsovereenkomst voor de toekomstige ontwikkeling van Stiens Oost. Deze samenwerkingsovereenkomst is de uitkomst van het overleg in de `stuurgroep Stiens Oost'. Deze stuurgroep bestaat uit de wethouder Ruimtelijke Ordening, de wethouder Volkshuisvesting(bijgestaan door twee medewerkers uit de sector Grondgebied ) én de projectontwikkelaar Nieuwe Borg Ontwikkeling BV. Bij de voorbereidingen is de gemeente bijgestaan door planeconomisch bureau PAS.

Waarover moet de gemeenteraad een besluit nemen. De gemeenteraad moet besluiten of er wel of niet ingestemd wordt met de opgestelde samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente Leeuwarderadeel en Nieuwe Borg Ontwikkeling BV. Wanneer de raad instemt met de overeenkomst krijgt het college als eerste de opdracht om de planvoorbereiding op planologisch gebied op te starten. Dit betekent ook het verkopen van de gemeentelijke gronden in het gedeelte Stiens Oost aan de projectontwikkelaar. Het uiteindelijke doel van het besluit is het realiseren van het totale plangebied "Stiens Oost" in samenwerking met Nieuwe Borg ontwikkeling BV.

---