Gemeente Ede

nummer 207 Ede, 31 oktober 2008

Jongerenraad Ede officieel van start

Burgemeester Cees van der Knaap installeerde op 30 oktober negentien Edese jongeren in een volle raadszaal als leden van de jongerenraad van de gemeente Ede. De voorzitter van de nieuw geïnstalleerde jongerenraad, Hülya Kaynarca, ontving uit zijn handen de voorzittershamer. Hij gaf hierbij wel het advies om de hamer tijdens een vergadering niet al te vaak te gebruiken. Het best is het om hem aan het begin en het einde van de vergadering in te zetten.

Wethouder Simon van de Pol, verantwoordelijk voor onder andere jeugdzaken, gaf de leden van nieuwe jongerenraad de tip mee om uit te groeien tot een platform voor alle jongeren van Ede. Om vast te leggen wat jongeren boeit en opvalt in Ede gaf hij de jongerenraad een digitale camera cadeau. Beelden zeggen vaak immers meer dan duizend woorden. Iedere maand krijgt een lid van de jongerenraad deze camera mee om vast te leggen wat hem of haar bezighoudt. De fotos en het commentaar zijn via de website van de jongerenraad te bekijken.

De agenda
Na de installatie volgde de eerste officiële vergadering. Er kwamen veel actuele zaken aan bod, zoals jongeren & Veldhuizen, Burgernet en alcohol & jeugd. De jongerenraad komt voor de volgende vergadering met ideeën over wat zij voor de jongeren in Veldhuizen kunnen betekenen. Daarnaast stonden ook huishoudelijke zaken, zoals communicatie en organisatiestructuur, op de agenda. Al met al een geslaagde vergadering en een goed begin van een succesvolle jongerenraad in de gemeente Ede. De volgende vergadering is op 20 november aanstaande om 19.30 uur.

Contact
De jongerenraad is in het leven geroepen om een platform te zijn voor en door jongeren. Zij kunnen jongeren ondersteunen of helpen bij het realiseren van hun plannen. Ook kunnen zij de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders adviseren en informeren. Wil je meer informatie over de jongerenraad in Ede, mail dan naar de jongerenraad .

---