Gemeente Maastricht

Gemeentelijke subsidie voor World Press Photo 2008 in Centre Ceramique

Datum: 21 oktober 2008

Ieder najaar komt World Press Photo naar Maastricht. Deze reizende expositie, uniek in zijn soort, is het resultaat van de jaarlijks gehouden wereldwijde wedstrijd voor persfotografie. De tentoonstelling laat de winnende foto's in verschillende categorieën zien, uitgekozen door een onafhankelijke jury. Zo ziet u in Centre Céramique de beste persfoto's van het afgelopen jaar. Tegelijkertijd biedt de tentoonstelling u een overzicht van de historische gebeurtenissen in 2007.

Persfotografen laten ons met hun foto's op indringende manier kennismaken met wat zich wereldwijd afspeelt. De foto's laten de soms zeer gruwelijke, dan weer vrolijke of ontroerende werkelijkheid zien, maar ook de wonderlijke schoonheid van het leven.

Maastricht is één van de 80 steden waar World Press Photo neerstrijkt, naast onder andere Parijs, Londen en Barcelona. Om de komst van deze bijzondere tentoonstelling naar onze stad mogelijk te maken, verleent de gemeente een subsidie van ruim zevenduizend euro. De gemeente hecht groot belang aan het internationale karakter van de tentoonstelling.

World Press Photo loopt van 31 oktober t/m 23 november 2008 in Centre Céramique en is gratis te bezoeken.

Op zondag 23 november geeft de Maastrichtse fotograaf Chris Keulen (World Press Photo-winnaar 2001/ sportseries) een presentatie over zijn werk. Hij spreekt dan over de wijze waarop Afrika doorgaans in de media wordt neergezet, en plaatst daartegenover foto's uit zijn laatste boek 'Hete glassplinters; le tour d'Afrique'. (Aanvang : 15.00u | Toegang ¤ 3,- (leden bibliotheek ¤ 2,-)| Korting alleen tijdens voorverkoop op vertoning van bibliotheekpas. Reserveren via 043 - 350 56 00)

Meer informatie via www.centreceramique.nl