Provincie Friesland


---

PERSBERICHT

Nummer: 300
Datum: 27 oktober 2008

Wolkom yn Fryslân voor alle gepardonneerden!

Op vrijdagmiddag 31 oktober (van 13.30 - 17.00 uur) organiseert de Taskforce Wolkom yn Fryslân in het Abe Lenstra stadion in Heerenveen een welkomstbijeenkomst voor gepardonneerden in Fryslân: 'de Match'. Gedeputeerde Anita Andriesen opent de middag, coach Foppe de Haan zal tijdens de Match de deelnemers aanmoedigen en aansporen tot grote prestaties. Bijzondere gast is de staatssecretaris Nebahat Albayrak. De Tasforce Wolkom yn Fryslân heeft als doel gepardonneerden en statushouders een goed thuis in Fryslân te bieden door hen te begeleiden bij het vinden van een woning, een opleiding en werk. De Taskforce bestaat uit bestuurders van Friese gemeenten, woningbouwcorporaties, Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA), Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) en ondernemers en wordt voorgezeten door gedeputeerde Anita Andriesen.

De gepardonneerden hebben minstens 6 jaar in Nederland gewacht in asielzoekerscentra of in de noodopvang. Ruimte voor werk of persoonlijke ontwikkeling was er nauwelijks. Kinderen konden echter wel naar school en ook naar de sportclub, met als resultaat dat ze niet meer weg te denken zijn in wijken en dorpen. Nu na vele jaren het Generaal Pardon een feit is, is er nog veel te doen. Een huis vinden, werk zoeken en sociale contacten opbouwen zijn daarbij van onschatbaar belang. De Match wil gepardonneerden en andere statushouders hierbij een handje helpen, met als motto 'Wolkom yn Fryslân': daadwerkelijk en praktisch 'matchen' op het gebied van wonen, opleiding, werken en sociale omgeving.

Op de Match presenteren zich ruim 50 organisaties, waaronder Friese gemeenten, woningcorporaties, opleidingsinstituten en bedrijven die de bezoekers een goed beeld geven over onder andere: woningen, vacatures, opleidingen en vrijwilligerswerk. Met als doel dat er een match gaat plaatsvinden van vraag en aanbod tussen de verschillende partijen.


---

Uitnodiging voor de pers