Ingezonden persbericht




PERSBERICHT

Haarlem, 17 oktober 2008

Jubileum 60 jaar CIOS Haarlem

CIOS Haarlem, onderdeel van het ROC Nova College, bestaat 60 jaar. Het jubileumfeest is op vrijdag 31 oktober in het Kennemer Sportcenter aan de IJsbaanlaan in Haarlem. Ceremoniemeester is Tom van 't Hek. Oud-cursisten zijn welkom.

CIOS Haarlem, in 1948 opgericht als CIOS Overveen, viert het 60-jarig bestaan met een sportief en feestelijk programma voor (oud-)cursisten, medewerkers en genodigden. Tom van 't Hek, onder andere voormalig docent aan het CIOS, presenteert een jubileumprogramma over het verleden, heden en de toekomst van het CIOS. Het thema is innovatief en grenzeloos. Cursisten verzorgen demonstraties. Oud-cursisten kunnen zich voor het jubileumfeest aanmelden via www.cios60.nl. Voor huidige cursisten is er 's avonds een feest in Club Stalker.

Begrip in de sportwereld
De naam CIOS (Centraal Instituut voor de Opleiding van Sportleiders) is een begrip in de sportwereld en staat voor kwaliteit en deskundigheid. CIOS'ers scoren hoog bij werkgevers vanwege hun goede beroepshouding. Nederland kent vijf CIOS opleidingen, namelijk in Arnhem, Goes, Haarlem, Heerenveen en Sittard. Onder de naam CIOS Nederland werken zij aan optimale kwaliteit.

Sport, bewegen en dans

CIOS Haarlem verzorgt de opleidingen Sport en Bewegen op de mbo-niveaus 2, 3 en 4. Deze opleidingen duren respectievelijk twee, drie en vier jaar. De opleidingen zijn gericht op het leren (helpen bij) les- en leidinggeven aan sport- en bewegingsactiviteiten voor jong en oud. Sinds zeven jaar verzorgt CIOS Haarlem bovendien een vierjarige mbo dansopleiding, voor iedereen die zijn beroep wil maken van dans. Een diploma van het CIOS onderscheidt zich van andere diploma's voor Sport en Bewegen door een CIOS-vermelding die staat voor kwaliteit. Voor meer informatie www.novacollege.nl/cios.

/////////////////// EINDE PERSBERICHT /////////////////

Voor de redactie,