VVD


30-10-2008

Zorg dat je waterschapsbelasting goed wordt besteed

De VVD voert vanaf morgen, vrijdag 31 oktober, campagne voor de Waterschapsverkiezingen met de slogan "Zorg dat je waterschapsbelasting goed wordt besteed".

Partijleider Mark Rutte geeft hiervoor vrijdagavond de aftrap in Lunteren. De belangrijkste verkiezingsthema's van de VVD zijn veiligheid, financiële degelijkheid, economie en recreatie. De partij is al vroeg begonnen met alle voorbereidingen, waardoor de VVD de enige partij in Nederland is die in alle 26 waterschappen meedoet aan de verkiezingen.

De VVD wil veiligheid vóór alles. Daarom moeten de waterschappen weer terug naar hun kerntaak: waterbeheer. Natuurbelangen, waaronder bijvoorbeeld het beschermen van de muskusrat, mogen van de VVD nooit invloed hebben op de mate van veiligheid. Daarnaast wil de VVD financieel degelijk beleid voeren: niet betaalbaar = niet haalbaar. De VVD vindt dat dat geld goed moet worden besteed: aan droge voeten en schoon water. En niet aan onnodige onteigening, prestigieuze tulpeilanden voor de kust of natuurontwikkeling.

De VVD is nuchter en realistisch: natuur waar dat kan, maar niet ten koste van veiligheid of economische bedrijvigheid. Daarom wil de VVD zoet water behouden; een essentiële grondstof voor de economie waaraan in de wereld een schreeuwend tekort is. Mark Rutte: "de VVD wil dat waterschappen kiezen voor een realistisch groen beleid. Een veilige en schone wereld is gebaat bij investeringen en een goede economie."

Noot voor de reactie:
Vertegenwoordigers van de media zijn van harte welkom om de campagneaftrap in Lunteren bij te wonen. U kunt zich hiervoor aanmelden bij campagnemanager Boudewijn Revis, 06 - 26 90 40 08 of b.revis@vvd.nl. Bij geen gehoor: 06 - 13 32 59 77.

De VVD zet diverse campagnemiddelen in:

10.000 campagneposters

150.000 exemplaren van een speciale Waterkrant

radiocommercial

www.vvd.nl/water

Daarnaast zijn er interessante regionale bijeenkomsten die toegankelijk zijn voor media, onder meer:

* 4 november, 20.00 uur Waterschap Hollandse Delta, Bijeenkomst over het 'kierbesluit Haringvlietsluizen', met Tweede Kamerlid Helma Neperus en Lenie Dwarshuis in restaurant Grevelingen in Grevelingendam

* 6 november, 20.00 uur Hoogheemraadschap van Delfland, lijsttrekkersdebat

* 7 november, Waterschap Regge en Dinkel brengt een bezoek aan de waterzuiveringsinstallatie van bierbrouwerij Grolsch
* 10 november, 20.00 uur Waterschap Vallei & Eem, lijsttrekkersdebat in Theater Figi in Zeist

* 13 november, Hoogheemraadschap van Schieland en Krimpenerwaard verkiezingsbijeenkomst "Dijkdoorbraak in de Krimpenerwaard" met Uri Rosenthal, Ronald Waterman en Lenie Dwarshuis in het Koetshuis in Krimpen aan de Lek

* 13 november, 20.00 uur Waterschap Brabantse Delta, lijsttrekkersdebat in Cafe Dante in Breda

* 17 november, 20.00 uur Hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht, politiek café Libertijn in Heeren van Aemstel in Amsterdam