Familiebedrijf moet economie redden

28/10/2008 11:01

Nyenrode Business Universiteit

Zeeman en FEBO op De dag van het Familiebedrijf

Financiële crisis, dreiging van recessie: de economie gaat zware tijden tegemoet. Dit zijn de tijden waarin de kracht van onze familiebedrijven het beste tot zijn recht komt. De 200.000 familiebedrijven in Nederland blijken in moeilijke tijden telkens weer de motor van de economie. Zo zijn zij eerder geneigd om personeel te behouden en kunnen ze door hun hogere eigen vermogen gemakkelijker tegenslagen opvangen. De 13e Dag van het familiebedrijf op vrijdag 31 oktober staat dan ook in het teken van de kracht van het familiebedrijf. Directeuren van grote familiebedrijven als de heer Zeeman van Zeeman textielSupers en de heren De Borst jr. en sr. van FEBO hoogwaardige snacks vertellen hun verhaal. Minister van Economische Zaken Maria van der Hoeven sluit de dag op Nyenrode Business Universiteit af.

De dag van het familiebedrijf wordt georganiseerd door Nyenrode Business Universiteit, Berk Accountants en Belastingadviseurs en ABN AMRO. Zie voor meer informatie over deze dag de website www.dedagvanhetfamiliebedrijf.nl. Graag nodigen wij u uit deze dag bij te wonen. Na afloop van de dag zijn de presentaties van de sprekers op de website terug te vinden.

Over de organisatie

Nyenrode Business Universiteit is opgericht door het bedrijfsleven en behoort tot de oudste en meest vooraanstaande business schools en business universiteiten van Europa. Nyenrode bereidt mensen met talent en ambitie voor op leidende functies in een internationale omgeving. Centraal in de onderwijsfilosofie staat de combinatie van kennisoverdracht, praktijkervaring en ontwikkeling van sociale vaardigheden. Hoogleraar Roberto Flören bekleedt de Berk, Accountants en Belastingadviseurs leerstoel Familiebedrijven en Voor meer informatie: www.nyenrode.nl.

Berk Accountants en Belastingadviseurs is een landelijke organisatie met 18 vestigingen en ruim 900 medewerkers. Vooral in de markt van middelgrote en kleinere ondernemingen is Berk sterk vertegenwoordigd. Berk kent een grote betrokkenheid bij familiebedrijven en is hoofdsponsor van de Berk, Accountants en Belastingadviseurs leerstoel Familiebedrijven en Bedrijfsoverdracht aan Nyenrode Business Universiteit. Voor meer informatie: www.berk.nl.

ABN AMRO is een innovatieve bank die graag als uw persoonlijk gesprekspartner optreedt bij belangrijke beslissingen die u als ondernemer neemt, zowel zakelijke als privé. Daarbij maakt ABN AMRO gebruik van een internationaal netwerk en kennis van zaken in uw branche. Zo krijgt u vooraf inzicht in de gevolgen van uw keuze. ABN AMRO sponsort de leerstoel Familiebedrijven en Bedrijfsoverdracht aan Nyenrode Business Universiteit. Voor meer informatie: www.abnamro.nl.





http://www.dedagvanhetfamiliebedrijf.nl