Nederlandse Zorgautoriteit


Uitnodiging NZa-NMa 30 okt 2008 DEF (0,82 MB)

Uitnodiging symposium NMa-NZa

Publicatiedatum: 09-09-2008

Marktwerking in de zorg
wie let er op uw belang?

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) zijn beide actief in de zorg om eerlijke concurrentie te maken en bewaken. De vraag is wie doet wat? Wie beslist er nu eigenlijk bij fusies? Hoe zwaar weegt het advies van de NZa daarbij? En wie let er op machtsposities in de zorg? Kortom, bij wie klopt u aan?

De NZa en de NMa organiseren voor (bestuurders van) zorgaanbieders en verzekeraars een symposium op donderdag 30 oktober 2008 om een nadere toelichting te geven over de relatie en taakverdeling tussen deze twee toezichthouders. U bent daarbij in de gelegenheid direct vragen te stellen aan de beide Raden van Bestuur. In parallelle sessies wordt dieper ingegaan op veelvoorkomende vraagstukken over de taakafbakening tussen de NZa en de NMa.

De NMa en de NZa nodigen u graag uit om (kosteloos) deel te nemen aan het symposium dat plaatsvindt in de Glazen Ruimte in Maarssen. U kunt u tot 3 oktober 2008 inschrijven via de website van de NMa, www.nmanet.nl en de website van de NZa, www.nza.nl.

Bijlagen:

* Uitnodigingsbrief

* Inschrijfformulier