Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
(ONDER EMBARGO TOT WOENSDAG 29-10-08 - 18.30 UUR)


---

Grootste contractcateraar van Nederland Sodexo dolblij met Misset Catering Award BESTE BEDRIJFSRESTAURANT VAN NEDERLAND BIJ PRORAIL

DOETINCHEM - Het Beste Bedrijfsrestaurant van Nederland is te vinden in Utrecht, op het hoofdkantoor van spoorwegbeheerder Prorail in Utrecht. Sodexo is de trotse cateraar. Het sleepte de Award van het vakblad Misset Catering in de wacht in de categorie Bedrijfsrestaurants 'Groot'.

In de categorie 'klein' (ofwel Beste Bedrijfsrestaurant met vijf of minder cateringmedewerkers) was het personeelsrestaurant 'Uffie's' van Atag in Duiven winnaar. Verder was er een Misset Catering Award voor het Beste Zorgrestaurant, waarbij de keuze viel op Vivium de Bolder in Huizen. De instelling heeft de restauratieve voorzieningen in eigen beheer. Als Beste Partycateraar werd de Arjan van Dijk Groep in Oosterhout (NB) gekozen.

Ook waren er Awards voor Beste Productinnovaties. In de categorie Food won het yoghurt product/concept My Activia van Danone, bij Drinks de sapjes en smoothies van Fruity King van producent The Fruit Lab en bij Non-Food de Easy Bag van Bonduelle Foodservice.

De nationale competitie voor de cateringbranche wordt georganiseerd door hét vakblad voor de totale cateringbranche Misset Catering. De bijbehorende prijzen werden uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst in een passende locatie, de Kookerij in Noordwijkerhout.

Juryrapporten
De jury had voor de winnaars uiteraard lovende woorden. Achtereenvolgens: Beste Bedrijfsrestaurant 'groot': Sodexo bij Prorail in Utrecht. 'Passie en enthousiasme van de cateringmedewerkers. Fraai en professioneel ingericht restaurant. Uitstekend breed assortiment goed ondersteund door gezonde voeding. Front cooking zorgt voor extra beleving bij de gasten.' Beste Bedrijfsrestaurant 'klein': Atag met restaurant 'Uffie's' in Duiven. 'Rijk aanbod van gezonde creatief culinaire producten. Dat heeft te maken met de filosofie van de directie van Atag. Het restaurant is in eigen beheer en mag ook dienen als adres om klanten te ontvangen. Gastvrijheid van de medewerkers is top.' Beste Zorgrestaurant: Vivium De Bolder in Huizen. 'Warm en gastvrij horecagevoel. Maaltijden en gerechten worden voor het oog van de gasten vers bereid en smaken uitstekend. Horecamatige manier van werken kan zelfs de motor zijn voor een dergelijke cultuurverrijking in de zorgwereld.' Beste Partycateraar: Arjan van Dijk Groep in Oosterhout (NB). 'Cateraar waar liefde voor gastvrijheid en eten en drinken hoog in het vaandel staat. Prima oog voor stijl en decoratie. Wordt vertaald in creatieve en vernieuwende partycateringconcepten.' Beste Productinnovatie Food: My Activia/Danone.'Straalt hoge mate van versbeleving uit. Impuls voor stimulering ontbijtmoment in werkomgeving'. Beste Productinnovatie Non-Food: EasyBag/Bonduelle Foodservice. 'Soepele zak met groenten eenvoudig en hygiënisch zonder blikopener of schaar te openen. Blijft twee jaar houdbaar buiten de koeling. Goed alternatief voor blik en sterke vermindering van afval'. Beste Productinnovatie Drinks: Fruity King/The Fruit Lab. 'Sappen en smoothies in diverse smaken zijn uitstekend van smaak. Laboratoriumachtige vorm flesje zeer opvallend. Goede vermelding van ingrediënten.'

Catering vs economie
Catering is uitgegroeid tot een belangrijke factor in het beleid van ondernemingen. Zeker op het vlak van de (krappe) arbeidsmarkt. Met een bedrijfsrestaurant met een gezond en gevarieerd assortiment en fraaie inrichting kan men personeel aan zich binden. Een treffend en lichtelijk extreem voorbeeld leverde Google. Het Amerikaanse internetbedrijf trok enige tijd geleden de aandacht door in een personeelsadvertentie alleen het menu van de chef-kok van het personeelsrestaurant weer te geven plus de tekst 'Interested in working at Google? Contact us.'. Partycatering is van groeiend belang. Door professionele partycateraars te strikken voor bedrijfsfeesten of -presentaties, worden zowel intern als extern mensen verwend en dus gekoesterd. In de zorgwereld is de onderlinge concurrentie groot. Daarom willen toonaangevende ziekenhuizen en instellingen zich onderscheiden met gastvrije en horecamatige concepten. Zo speelt catering op vele verschillende manieren een zeer belangrijke rol in de bedrijfsvoering van ondernemingen of zo u wilt, de Nederlandse economie.

Op www.missetcatering.nl (tabblad Awards) is alle informatie te vinden over alle finalisten.
---

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht