PvdA Rotterdam


Uit het college

7000 laagopgeleiden aan het werk

Do 30 Okt 2008 - Redactie
7000 laagopgeleiden aan het werk

Dat is de forse ambitie van de Arbeidsmarktmeester van Rotterdam om meer Rotterdammers aan het werk te helpen.

Arbeidsmarktmeester
De arbeidsmarktmeester is aangesteld om zoveel mogelijk mensen aan het werk te krijgen. Een belangrijke ambitie van de PvdA en van het stadsbestuur, want werk is een belangrijk middel in de strijd tegen armoede en voor integratie. Werkgevers hebben zich bij deze stelling aangesloten.

Aan het werk
De arbeidsmarktmeester heeft de flinke ambitie om eind 2010 minimaal 7000 mensen aan de slag te krijgen. Hij werkt daarbij intensief samen met het Rotterdams bedrijfsleven. Zo gaan uitzendbureaus meewerken om mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te krijgen, in de zorgsector worden nieuwe banen gecreëerd op het laagste niveau en het eerste doorbraakbedrijf van Rotterdam stelt mental coaches aan voor mensen met een lange afstand tot de arbeidsmarkt.

Wethouder Dominic Schrijer (Sociale Zaken) is hier blij mee. Om alle mensen in de stad aan de slag te krijgen, is het essentieel dat er meer werk komt aan de onderkant van de arbeidsmarkt. Werkgevers zien dat ook. De afspraken van de Arbeidsmarktmeester tonen aan dat samenwerken loont, aldus Schrijer.

Doorbraakbedrijven stimuleren
Rotterdam gaat aan bedrijven die op een innovatieve manier proberen laagopgeleide Rotterdammers aan het werk te krijgen, een speciaal vignet toekennen. Bedrijven met dit vignet krijgen een voorbeeldrol en moeten als inspiratie dienen voor andere Rotterdamse bedrijven en brancheorganisaties.