Gemeente Elburg

leest voor op de PWA-school

281008 Burgemeester De Lange leest voor op de PWA-school

Persbericht

Elburg, 28 oktober 2008

Burgemeester De Lange leest voor op de PWA-school

Ter afsluiting van de Christelijke kinderboekenmaand en in het kader van het nationale schoolontbijt gaat burgemeester F.A. de Lange op bezoek bij de Christelijke Basisschool Prins Willem Alexander in Oostendorp. Hij zal op woensdagochtend 29 oktober om 08.30 uur voor groep 3 en 4 voorlezen uit het boek `Pizza met suiker', van schrijfster Lijda Hamminga. Ieder jaar viert de Werkgroep Christelijke Kinderboeken de KinderBoekenMaand van half september t/m eind oktober. Het jaarthema 2008 is `Dichterbij, spelen met woorden'

Bakkerij Schuld uit Oldebroek is dit jaar bereid gevonden om voor allerlei broodjes te zorgen. Die worden niet alleen uitgedeeld aan groep 3 en 4, maar aan alle ruim 300 leerlingen van de school. De kinderen beleggen de broodjes zelf, waardoor ze nog bewuster met het ontbijtje om gaan.

Wie zijn schooldag begint met een goed ontbijt kan zich beter concentreren. Natuurlijk is ontbijten ook gezellig en leuk! De eerste maaltijd van de dag is niet zomaar bedacht. Ons lichaam heeft het 's nachts zonder eten moeten doen. Om goed te kunnen functioneren en presteren hebben we na het opstaan weer voedsel nodig. Het ontbijt is dus eigenlijk een onmisbare maaltijd. De achterstand die je oploopt door de eerste maaltijd over te slaan, wordt in de loop van de dag zelden gecompenseerd. Goed ontbijten is voor iedereen van belang, maar zeker voor kinderen.

Op de PWA-school worden deze twee leuke activiteiten samengebracht met dit spannende `hoge bezoek' van burgemeester De Lange, die zelf al uitkijkt naar het bezoek.
laatst gewijzigd: 30-10-2008 | print deze pagina print deze pagina | download document: 281008 Burgemeester De Lange leest voor op de PWA-school |