VVD


30-10-2008

Vogelaar in het schip met SS Rotterdam

VVD-woordvoerster Brigitte van der Burg verwijt minister Vogelaar dat ze de Rotterdamse woningcorporatie Woonbron niet heeft behoed voor een miljoenenverlies.

De minister van Wonen, Wijken en Integratie heeft geblunderd en had moeten ingrijpen toen de woningcorporatie miljoenen meer uitgaf dan aanvankelijk was begroot aan cruiseschip SS Rotterdam.

Brigitte van der Burg: "De minister was gewaarschuwd door Centraal Fonds Volkshuisvesting, maar heeft niet op zitten letten. Ik twijfel aan haar alertheid."

Woonbron kocht de SS Rotterdam van de Holland Amerika Lijn met een begroting van 20 miljoen euro om het op te knappen en er een congresruimte van te maken. De opknapbeurt kost de corporatie 175 miljoen euro.

Sinds september ligt het schip in Rotterdam maar als congresruimte is het nog altijd gesloten. Verwacht wordt dat de SS Rotterdam de eerste decennia niet winstgevend is.

"De VVD heeft zich de afgelopen periode meerdere malen zeer kritisch uitgelaten over de wijkaanpak van Vogelaar. De plannen zijn en blijven vaag en de financiering is slecht geregeld. Dit project is hier weer een duidelijk voorbeeld van. Vogelaar wil ieder jaar een bijdrage van 75 miljoen van de woningcorporaties voor haar wijkenaanpak. Met de kosten voor de SS Rotterdam alleen al gaat ze dus volledig het schip in", aldus Van der Burg.

30 oktober 2008

Brigitte van der Burg: b.vdburg@tweedekamer.nl