Nederlands Kanker Instituut



* Opleiding tot Oncologieverpleegkundige van het NKI-AVL voldoet aan alle kwaliteitseisen CZO

Opleiding tot Oncologieverpleegkundige van het NKI-AVL voldoet aan alle kwaliteitseisen CZO

30-10-2008

Amsterdam, 30 oktober 2008 Het College Ziekenhuis Opleidingen (CZO) heeft bekend gemaakt dat het Nederlands Kanker Instituut - Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (NKI-AVL) als een van de eerste ziekenhuizen in het land de erkenning voor de opleiding tot Oncologieverpleegkundige heeft gekregen. Op woensdag 29 oktober hebben Mariet Crijns en Christine Holtkamp, afdeling Opleiding&Ontwikkeling tijdens een feestelijke bijeenkomst de erkenning in ontvangst genomen. Deze erkenning is volgens de nieuwe systematiek van het CZO.

De opleiding tot oncologieverpleegkundige van het NKI-AVL staat als zeer goed bekend en wordt verzorgd voor zowel verpleegkundigen uit het NKI-AVL als voor verpleegkundigen van 15 andere ziekenhuizen in het gehele land. De erkenning is een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van hoogstaande verpleegkundige oncologische zorg. De verpleegkundigen die al zijn opgeleid en nog worden opgeleid kunnen met trots hun behaalde resultaten laten zien. Alle verpleegkundigen van het NKI-AVL zullen in de komende vijf jaar een CZO erkend diploma in ontvangst nemen.

Een commissie bestaande uit vertegenwoordigers van de beroepsvereniging, de opleidingsinstituten en de werkgevers heeft de opleiding beoordeeld. Zij hebben bepaald dat de opleiding aan alle kwaliteitseisen van het CZO voldoet. Els Wardenaar, algemeen secretaris van het CZO, vertelt: "Het NKI-AVL heeft als een van de eerste vier ziekenhuizen een erkenning gekregen volgens de nieuwe erkenningsystematiek. Een prachtige prestatie!"

De erkenning is de kroon op vele uren werk van de opleidingsadviseurs, maar ook een erkenning van inspanningen van inhoudsdeskundigen in het NKI-AVL, die bij de opleiding betrokken zijn.

Het NKI-AVL bestaat uit een wetenschappelijk onderzoeksinstituut en een gespecialiseerde kliniek. De primaire doelstelling is het bestrijden van de ziekte kanker door middel van patiëntenzorg, research en onderwijs. De ambitie is een belangrijke bijdrage te leveren aan het oplossen van het kankervraagstuk op basis van de unieke wisselwerking tussen wetenschappelijk onderzoek en klinische toepassing die sterk verankerd is in de organisatie.


---

-