Warchild


Kunstbeurs in Westergasfabriek!
"De AAF breekt de Nederlandse kunstmarkt open door met een laagdrempelige benadering een nieuw publiek voor kunst te interesseren"

Na veel succesvolle jaren in Londen, New York, Sydney en Melbourne kwam de internationale kunstbeurs `The Affordable Art Fair' vorig jaar naar Nederland. Dit jaar zal deze kunstbeurs met de jonge, frisse en toegankelijke uitstraling wederom plaatsvinden op het Amsterdamse Westergasfabriekterrein. Maar liefst 85 galeries uit binnen- en buitenland zullen van 30 oktober tot 2 november hun kunstwerken, variërend van EUR 100,- tot EUR 5000,- tonen.

De beurs is voor iedereen toegankelijk, het haalt namelijk het idee dat kunst altijd duur is helemaal weg. Op de AAF wordt originele en betaalbare kunst voor iedereen aangeboden. Het kunstaanbod loopt uiteen van klassiek modern tot cutting edge. Dit komt onder andere door de galeries die er deelnemen. Denk bijvoorbeeld aan Jaski Art Gallery (Amsterdam), Jan Roelofs Contemporary (Maastricht), Dreipunkt Edition (München) en The Fine Art Partnership (Brighton). Maar ook veel nieuwe galeries laten zien wat ze in huis hebben. Wil je zelf ook creatief bezig zijn? Ga dan naar de gratis workshops waar je als bezoeker verschillende kunsttechnieken kunt leren.

Op donderdagavond 30 oktober vindt er een grootse Charity Night plaats. Deze avond staat volledig in het teken van War Child. Vijftig procent van de opbrengst van de kaartverkoop van deze avond gaat naar War Child. Daarnaast denken ook diverse galeries aan oorlogskinderen. Zij doneren namelijk een deel van de opbrengst van geselecteerde kunstwerken. Deze herken je aan de War Child sticker die erop zit.

Lijkt het jou leuk om naar de AAF te gaan? Kijk dan op www.affordableartfair.nl voor meer informatie en de openingstijden.