Ingezonden persbericht


Team Ton van Bemmelen Sports/OdySis wordt in 2009
Odwin Fietsreizen en Team Ton van Bemmelen Sports

Van Ruitenbeek en Mendieta naar Zebra's

AMSTERDAM - Team Ton van Bemmelen Sports/OdySis wordt aan het einde van het jaar in twee delen opgesplitst en gaat in 2009 verder als de herenformatie Odwin Fietsreizen en de damesploeg Team Ton van Bemmelen Sports. Beide teams, die in het inmiddels bekende zwart-witte zebratenue blijven rijden, zullen zich vooral concentreren op het rijden van criteriums in eigen land.

Het team van Odwin Fietsreizen zal, naast de vaste kern Odwin Bink, Ton Slippens en Rob Disseldorp, worden uitgebreid met de op de Filippijnen geboren Malaya van Ruitenbeek. De 25-jarige renner komt over van Team Kuota-Sengers. De broer van Van Vliet-EBH Elshof-renner Manman van Ruitenbeek won dit seizoen onder meer het criterium van het Duitse Aken en de laatste etappe van de meerdaagse koers Tour de Pyrenees. De sprinter was in eigen land de beste in de Ronde van Schaijk en mocht na de laatste etappe van de Sachsen Tour op het podium de trui de trui van de winnaar van het sprintklassement aantrekken.

Malaya van Ruitenbeek tekent een overeenkomst met zijn nieuwe ploeg Odwin Fietsreizen aanstaande zaterdag 1 november, op de jaarlijkse fietsbeurs BikeMotion in de Jaarbeurs in Utrecht. De officiële handeling vindt om 14.00 uur plaats in de stands van de sponsoren Tacx en Campagniolo. Het tweede nieuwe gezicht bij de formatie die onder leiding staat van Odwin Bink, is overigens de meervoudig Argentijns kampioen Rodrigo Emanuel Mendieta. De renner die de laatste twee jaar uitkwam voor het Dordtse De Mol stond in 2008 tweemaal op de hoogste trede van het ereschavot, nadat hij in Rhoon en Oud-Vossemeer als eerste over de meet was gekomen.

Bij de zwart-witte formatie is naast het aantrekken van Mendieta en Van Ruitenbeek de enige verandering dat Ton Slippens vanaf 2009 ook plaats zal nemen in het bestuur van de stichting Promotie Criterium Wielrennen die onder leiding staat van Odwin Bink.