Gemeente Heumen

Inschrijving Werklandschap Overasselt van start

Op 20 oktober jl. vond op de locatie van het toekomstige bedrijventerrein, in de voormalige boerderij van dhr. Derks, een goed bezochte informatiebijeenkomst plaats. Na een woord van welkom door de wethouders mevr. Crutzen en mevr. van Veluw, werd de stand van zaken van de planvorming toegelicht. Het werklandschap is een unieke combinatie van zorgfuncties, die in en rond de voormalige boerderij worden gehuisvest met lichte bedrijvigheid. Er is veel aandacht besteed aan de inpassing in het landschap. Het ontwerp-bestemmingsplan ligt momenteel ter inzage. De verwachting is dat in het najaar van 2009 de bouwwerkzaamheden kunnen starten.

Middels een schets kregen de aanwezige ondernemers een beeld van de toekomstige inrichting van het terrein. Dhr. Peters van de gelijknamige Bouwgroep, die de bouwwerkzaamheden zal uitvoeren liet in een presentatie voorbeelden zien van bouwmogelijkheden. In totaal gaat het om 20 a 30 kavels met een maximale omvang van 5.000 m². De gemeente heeft de grondprijs vastgesteld op 150 / m², exclusief BTW. Voor percelen met een bedrijfswoning zal nog een meerprijs worden vastgesteld. Alleen bedrijven uit de gemeente Heumen die vallen in de milieucategorie 1 3.1 mogen zich op het bedrijventerrein vestigen. Bedrijven in categorie 3.2 kunnen in aanmerking komen voor een ontheffing.

Indien u als Heumense ondernemer interesse heeft in een kavel op het bedrijventerrein in Overasselt, kunt u het inschrijfformulier invullen en retourneren aan de gemeente Heumen, t.a.v. de bedrijfscontactfunctionaris, Postbus 200, 6580 AZ Malden. Het inschrijfformulier is hier te downloaden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de bedrijfscontactfunctionaris, dhr. René Joosten, via email: rjoosten@heumen.nl of telefonisch: 024 35 88 376.