Conferentie over aanpak van schulden: 'Geld, basis van het bestaan'
Steeds meer mensen hebben schulden en de vraag om schuldhulpverlening en langdurige ondersteuning bij het omgaan met geld neemt toe. Welke vernieuwing is nodig om mensen effectieve begeleiding te bieden en uit de schuld te houden? Hoe lang kun je preventie en nazorg blijven bieden terwijl de vraag toeneemt en de uitstroom uit trajecten geldbeheer gering is? Hoe moet het gemeentelijk beleid er de komende jaren uitzien en wat kunnen de betrokken organisaties in de stad daar aan bijdragen?
Deze vragen staat centraal op de werkconferentie over aanpak van schulden 'Geld, basis van het bestaan' die de gemeente Utrecht op 28 oktober aanstaande organiseert. De conferentie is bestemd voor bestuurders, beleidsmakers en medewerkers van instellingen die bugers financiele hulp bieden. Inmiddels hebben zich 150 deelnemers gemeld. Wethouder Marka Spit van Sociale en Economische Zaken start de conferentie met een inleiding op de schuldenproblematiek. Meer informatie over het programma treft u bijgaand aan. Zie ook
Aanvulling programma
Om te voorkomen dat mensen met huurschulden uit hun huis worden gezet hebben de gemeente en de woningcorporaties een specifieke aanpak ontwikkeld waarbij mensen ook begeleiding krijgen bij problemen op het gebied van werk, sociale contacten of gezondheid. Op de conferentie wordt van 16.15 uur -16.30 uur het convenant 'Voorkomen Huisuitzettigen' ondertekend door wethouder Cees van Eijk en de voorzitter van de Stichting Utrechtse Woningcorporaties (STUW), Ton Jochems.