Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Konica Minolta rondt overname KN af

Badhoevedorp, 27 oktober 2008 - Konica Minolta heeft de overname van de Nederlandse distributeur KN (Kopieersystemen Nederland) B.V. afgerond. De overname heeft inmiddels de instemming verkregen van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa). KN is daarmee een volledige dochteronderneming geworden van Konica Minolta. De bedrijfsactiviteiten zullen vanuit het bestaande kantoor van KN in Badhoevedorp worden voortgezet onder de naam Konica Minolta Business Solutions Nederland B.V.

De acquisitie van KN B.V. door Konica Minolta heeft tot doel de positie van Konica Minolta op de Nederlandse markt verder te versterken.

KN B.V. is in 1978 opgericht door D.J. Compaan. Konica Minolta en KN werken al vanaf het eerste begin nauw samen. KN heeft daarbij een essentiële rol gespeeld op de Nederlandse markt van kleuren-Multifunctionals (printer, copier, scanner en fax in één). Ook was KN eind jaren tachtig één van eerste leveranciers van documentmanagementsystemen. De samenwerking tussen Konica Minolta en KN heeft in de loop der jaren bovendien geleid tot een unieke bundeling van kennis en ervaring op het gebied van research & software development.

In Konica Minolta Business Solutions Nederland B.V. zijn ook de Nederlandse Printing Solutions divisies van Konica Minolta geïntegreerd. Daardoor kan Konica Minolta haar klanten en partners uit één hand een compleet productportfolio aanbieden, variërend van desktop printers tot en met hoogwaardige print-productiesystemen, inclusief software-oplossingen en diensten die nodig zijn voor professionele documentverwerking.

Konica Minolta Business Solutions Nederland B.V. staat onder leiding van Ernst Kolvenbag, die na ruim 20 jaar bij KN B.V. werkzaam te zijn geweest D.J. Compaan nu als Algemeen Directeur opvolgt.

Over Konica Minolta Business Solutions Europe
Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH is toonaangevend leverancier van beeldinformatieproducten met dochterondernemingen en distributeurs in meer dan 50 landen in de EMEA. Het bedrijf legt de nadruk op oplossingen voor documentbeheer in kantoren en productie-omgevingen, en dan vooral op het gebied van kleurenafdrukken en de daarvoor benodigde apparatuur en verbruiksartikelen. Konica Minolta Business Solutions Europe maakt deel uit van Konica Minolta Business Technologies, Inc., met het hoofdkantoor in Tokio (Japan). In het fiscale jaar 2007/2008 realiseerde Konica Minolta Business Technologies met 22.500 medewerkers over de hele wereld een omzet van 4,4 miljard euro. Konica Minolta Business Technologies stelt zich tot doel producten en diensten te leveren die essentieel zijn voor alle facetten van digitale beeldverwerking, gebruikmakend van de jarenlange ervaring die het bedrijf opbouwde als fabrikant van printers en camera's.
Meer informatie over Konica Minolta Business Solutions Europe is te vinden op www.konicaminolta.eu.