Ingezonden persbericht
PERSBERICHT
---
WAT WORDT HET BESTE BEDRIJFSRESTAURANT VAN NEDERLAND?
DOETINCHEM - Wat is het Beste bedrijfsrestaurant? Welke zorginstelling heeft de beste restauratieve voorziening? En wie wordt Partycateraar van het Jaar? Die vragen worden overmorgen (woensdag 29 oktober a.s.) beantwoord tijdens de feestelijke uitreiking van de Misset Catering Awards in de Kookerij in Noordwijkerhout.
Catering is uitgegroeid tot een belangrijke factor in het beleid van ondernemingen. Zeker op het vlak van de (krappe) arbeidsmarkt. Met een bedrijfsrestaurant met een gezond en gevarieerd assortiment en fraaie inrichting kan men personeel aan zich binden.
Een treffend en lichtelijk extreem voorbeeld leverde Google. Het Amerikaanse internetbedrijf trok enige tijd geleden de aandacht door in een personeelsadvertentie alleen het menu van de chef-kok van het personeelsrestaurant weer te geven plus de tekst 'Interested in working at Google? Contact us.'.
Partycatering is van groeiend belang. Door professionele partycateraars te strikken voor bedrijfsfeesten of -presentaties, worden zowel intern als extern mensen verwend en dus gekoesterd.
In de zorgwereld is de onderlinge concurrentie groot. Daarom willen toonaangevende ziekenhuizen en instellingen zich onderscheiden met gastvrije en horecamatige concepten. Zo speelt catering op vele verschillende manieren een zeer belangrijke rol in de bedrijfsvoering van ondernemingen of zo u wilt, de Nederlandse economie.
Feestprogramma
Misset Catering, hét vakblad voor de totale Nederlandse cateringbranche, heeft haar eigen nationale competitie opgezet. In totaal worden zeven 'Oscars' voor de cateringbranche vergeven. In de categorieën Bedrijfs-, Zorg- en Partycatering. Ook zijn er nog Awards voor Beste Productintroducties. De feestelijke uitreiking wordt opgeluisterd door onder meer een presentatie van Baas van het Jaar René Niemarkt, manager bij contractcateraar Compass Group. Hij gaat in op het centrale thema van de Misset Catering Awards, 'Teamspirit'. De aanvang van het feestelijke programma in de Kookerij in Noordwijkerhout (Walserij 66-68) is 15.30 uur.
Finalisten
In de categorie beste bedrijfsrestaurant worden twee Awards uitgereikt, voor restaurants met meer ('Groot') en minder ('Klein') dan vijf cateringmedewerkers. Bij 'Klein' zijn de finalisten:
-Int. Research in Rotterdam met als cateraar LEO op het werk
-ATAG in Duiven (restaurant Uffie's, eigen beheer)
-Sanoma Magazines in Amsterdam (Sodexo)
Bij 'Groot' zijn dit:
-Prorail in Utrecht met als cateraar Sodexo
-Randstad in Diemen (bedrijfsrestaurant in eigen beheer)
-Sabic in Bergen op Zoom (Albron)
De genomineerden voor Beste Zorgrestaurant zijn:
-Ter Reede in Vlissingen (restaurant in eigen beheer)
-Vivium (locatie de Bolder) in Huizen (eigen beheer)
-Stichting Woonzorg West Zeeuws Vlaanderen (Terras de Hooge Platen) in Breskens met cateraar Albron
En de titel Partycateraar van het Jaar kan gaan naar:
-Arjan van Dijk Groep in Oosterhout (NB)
-Grand Catering in Utrecht
-Maitre Frederic in Bergschenhoek
-Verhaaf Party Catering in Hoofddorp
De overige drie Awards zijn voor de beste Productintroducties in de cateringmarkt. Het gaat om de categorieën Food, Drinks en Non-Food. Op www.missetcateringawards.nl is alle informatie te vinden over de genomineerden. Hierop ook het programma van deze feestelijke avond in de passende locatie de Kookerij (www.kookerij.com).
---
Noot voor de redactie,
Ingezonden persbericht